Qatargate: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Qatargate: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα όπως μεταδίδει η βελγική ιστοσελίδα lesoir.

Το γεγονός ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα θα απελευθερωθεί, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των Βρυξελλών. Ο ευρωβουλευτής θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στο σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση. Και ο εκπρόσωπός του Ταραμπέλα επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη πληροφορία, σύμφωνα με τη lesoir.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση για την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των ανακριτών και του ανακριτή, αν, κατά πάσα πιθανότητα, θεωρήσουν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε σύντομη δήλωσή του. «Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ταραμέλα έχει επικαλεστεί την αθωότητά του, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση με βραχιολάκι και του φερόμενου ως εγκέφαλου του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, ενώ και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι σύντροφος της Εύας Καϊλή, έχει αποφυλακιστεί.

Στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή.

Στο μεταξύ, το εφετείο της Νάπολης αποφάσισε να αναβάλει και πάλι την απόφαση σχετικά με το αίτημα των βελγικών αρχών να τους παραδοθεί ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος επίσης εμπλέκεται στο σκάνδαλο και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχουν κάνει αναφορά στο ρόλο του ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι.

Προς το παρόν, ο Ιταλός ευρωβουλευτής βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά αναβολή λήψης απόφασης από την ιταλική δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter