Ρεκόρ πωλήσεων για τη McLaren

Ρεκόρ πωλήσεων για τη McLaren

Η βρετανική εταιρεία διέθεσε το 2018 συνολικά 4.806 οχήματα (αριθμός αυξημένος κατά 43,9% σε σχέση με το 2017), μια εξόχως σημαντική επίδοση για αυτή, που από το 2010 και μετά, βλέπει να αυξάνει τις πωλήσεις της κάθε χρόνο.

Η Βόρεια Αμερική παραμένει σημαντικός παράγοντας για τη McLaren στην άνοδό της, καθώς εκεί πωλείται σχεδόν ένα στα τρία αυτοκίνητα που κατασκευάζονται. Από το 2011 και μετά, η εταιρεία έχει παραδώσει στη συγκεκριμένη περιοχή πάνω από 5.000 οχήματα.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 44,2%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Κίνα με 122,5%, μετά το λανσάρισμα των 570S Spider και 720S, με την εν λόγω χώρα να αποτελεί το 7% των παγκόσμιων πωλήσεων της φίρμας.

Αύξηση υπήρξε και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας αύξηση 49,2% σε ετήσια βάση.

Το καλοκαίρι του 2018, η εταιρεία κατασκεύασε το 15.000ό όχημά της στο McLaren Production Centre (MPC) στο Γουόκινγκ του Σάρεϊ, εκεί όπου όλα τα αυτοκίνητα συναρμολογούνται στο χέρι. Παράγονται 20 την ημέρα και διατίθενται σε πάνω από 30 αγορές.

Στην άνοδο της McLaren γενικότερα, έχουν βοηθήσει οι Speedtail και 720S Spider, που ανήκουν στο σχέδιο Track25 της μάρκας, αλλά και οι μονάδες σε Μπέλεβιου, Ουάσινγκτον, Τρόι, Μίσιγκαν, μια δεύτερη στο Τόκιο, νέες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και στην Γκουανγκζού στην Κίνα και στο Λιντς, το Χάτφιλντ και το Σέφιλντ. Οι αγορές είναι συνολικά 32, συμπεριλαμβανομένων των Λετονίας και Πολωνίας.

Τέλος, το ποσοστό των πελάτων που εξατομικεύουν το αυτοκίνητό τους, έχει τριπλασιαστεί σε έναν χρόνο.

Πηγή: McLaren

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter