Ρεκόρ στο Goodwood από το Volkswagen ID.R

Ρεκόρ στο Goodwood από το Volkswagen ID.R

Το Volkswagen ID.R κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ διαδρομής στο Goodwood, με τον Ρομέν Ντουμά να ολοκληρώνει τον «γύρο» των 1,86 χιλιομέτρων σε 39,9δλ.

Ως εκ τούτου, το ηλεκτρικό όχημα των 500 kW (680 PS) έσπασε κατά 1,7δλ. το ρεκόρ που κρατούσε 20 χρόνια, καταφέρνοντας παράλληλα να κερδίσει και το Sunday Shootout. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από το 1999 και είχε σημειωθεί από τον Νικ Χάιντφελντ, οδηγώντας μια 574 KW (780 PS) McLaren- Mercedes MP4/13 (μονοθέσιο της Formula 1) με συμβατικό μοτέρ.

Για να σημειωθεί το ρεκόρ, η Volkswagen Motorsport έκανε μερικές μετατροπές στο ID.R. Ήταν ελαφρύτερο από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει ρεκόρ στο Pikes Peak και το Νίρμπουργκρινγκ. Για παράδειγμα, η μπαταρία ήταν πιο μικρή, βοηθώντας στην αύξηση των επιδόσεων. Μαζί με τον οδηγό, το συνολικό βάρος δεν ξεπερνούσε τα 1.000 κιλά. Επίσης, το αυτοκίνητο δεν εφοδιαζόταν με το Drag Reduction System (DRS), που χρησιμοποιήθηκε στο Νίρμπουργκρινγκ, καθώς δεν ωφελούσε σε τίποτα στη μικρή και αργή διαδρομή στο Goodwood.

Στο περίπτερο της Volkswagen από εκεί και πέρα, αποκαλύφθηκε το ID.31, το νέο μέλος της οικογένειας ID. που λανσάρεται στην αγορά το 2020, ενώ δόθηκαν πληροφορίες για τα ID. BUZZ και ID. VIZZION.

Πηγή: Volkswagen

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter