Ρέντης: 10 νέοι ύποπτοι με ίχνη πυρίτιδας στα επεισόδια, που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο αστυνομικού

Ρέντης: 10 νέοι ύποπτοι με ίχνη πυρίτιδας στα επεισόδια, που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο αστυνομικού

Στο «μικροσκόπιο» της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ) βρίσκονται περίπου 30 άτομα ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Η Αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα και να προκύπτει ιεραρχική δομή και αρχηγικοί ρόλοι. Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Η κηδεία του άτυχου αστυνομικού θα τελεστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Ρέντης: Τριήμερο πένθος στην ΕΛΑΣ για τον θάνατο του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα – Αλλάζει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του OPEN ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν σε άλλους 10 χούλιγκαν που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια. Να σημειωθεί ότι πυρίτιδα έχει ανιχνευθεί συνολικά σε 34 υπόπτους. Ωστόσο, μόνο για τους 14 στοιχειοθετείται από την ποσότητα ότι πιθανώς να έριξαν κάποιο μηχανισμό.

Στα υπόλοιπα 20 άτομα έχει βρεθεί μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας που σηματοδοτεί ότι πιθανώς κράτησαν εύφλεκτο υγρό ή φωτοβολίδα. Τα 20 αυτά άτομα, θα υποβληθούν σε συμπληρωματική εξέταση.

Εν τω μεταξύ η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση μεγαλώνει οι κατηγορούμενοι μπορεί να είναι δεκάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter