Διεθνής Τύπος: «Οι Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται την Τέιλορ Σουίφτ»

Διεθνής Τύπος: «Οι Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται την Τέιλορ Σουίφτ»

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η αφρικανική παραγωγή φυσικού αερίου αποτελεί σημαντική κλιματική πρόκληση». Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η Αφρική φιλοξενούσε το 40% των ανακαλύψεων φυσικού αερίου μεταξύ 2010 και 2020. Tο 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που είχαν δεσμευτεί προηγουμένως να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα, άρχισαν να στρέφονται στο φυσικό αέριο της Αφρικής για να αντικαταστήσουν τις ροές από τη Ρωσία. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Αυξάνεται η πίεση των ΗΠΑ στο Ισραήλ». Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ πιέζουν για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται τη δύναμη της Τέιλορ Σουίφτ». Η ποπ σταρ έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να παρακινήσει πιθανούς ψηφοφόρους, ενώ η βάση των θαυμαστών της τείνει να είναι νεότερη και πιο φιλελεύθερη. Επιπλέον, έχει ασκήσει κριτική στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Αγρότες: Το σχέδιο του Ατάλ για την έξοδο από την κρίση». Την κατάργηση των μπλόκων ζήτησαν τα συνδικάτα, μετά τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Στη Liberation διαβάζουμε: «Αγροτική κρίση: Τελικά, χάνει η οικολογία». Οι αγρότες άνοιξαν σχεδόν όλα τα φράγματα το βράδυ της Πέμπτης, αφότου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Τα κράτη της ΕΕ συμφωνούν για νέα βοήθεια για το Κίεβο». Ο Βίκτορ Όρμπαν απέσυρε το βέτο για το πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε σχεδιάσει η ΕΕ για την Ουκρανία έως τα τέλη του 2027. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η ΕΕ εγκρίνει 50 δισεκατομμύρια για την Ουκρανία». Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει πρόσθετη οικονομική βοήθεια από την ΕΕ ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2027.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χτυπήματα στο Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση με drone στην Ιορδανία». Επιδρομές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Συρία και πιθανώς στο Ιράκ, μετά τον θάνατο τριών αμερικανών στρατιωτών σε βάση στην Ιορδανία. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Bουλευτές των Τόρις ζητούν προστασία, αφού στοχοποιήθηκαν για φιλοϊσραηλινή στάση». Ο κοινοβουλευτικός βοηθός του Ρίσι Σουνάκ είναι μεταξύ των πολλών συντηρητικών βουλευτών που έχουν γίνει στόχος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Πράσινο φως από την Ευρώπης για νέα βοήθεια στην Ουκρανία». Η ΕΕ κατάφερε να εξουδετερώσει το βέτο του Βίκτορ Όρμπαν και να επαναλάβει την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξή της στη χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Καταλονία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία της». Η Κυβέρνηση της Καταλονίας (Generalitat) επεκτείνει τους περιορισμούς για το νερό στο 80% του πληθυσμού από σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης, για να εγγυηθεί τον εγχώριο εφοδιασμό τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές 2024: Η Κομισιόν καλεί την Τέιλορ Σουίφτ για να ψηφίσουν οι νέοι

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter