Ρεσιτάλ κινδυνολογίας και εθνικισμού από τον Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Ρεσιτάλ κινδυνολογίας και εθνικισμού από τον Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Ενδεικτική για το πως αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δημοκρατικό κεκτημένο και τη δημοκρατική διαδικασία ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ από την Κέρκυρα στο πλαίσιο της περιοδείας του. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να αναλωθεί σε ψευτοδιλήμματα όπως «φόροι ή ελαφρύνσεις» και να υπερηφανευτεί για το «έπος του Έβρου», ενώ παράλληλα δεν έκρυψε για ακόμη μια φορά την περιφρόνησή του για το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Θέλουμε στο τιμόνι τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Τόσο καθαρά προκύπτουν και τα ερωτήματα από τη σύγκριση. Επιστροφή στους φόρους ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις; Ζητάμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι ή την Ελλάδα που θωρακίζεται; Με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο; Τόσο απλά και τόσο καθαρά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοψίζοντας το ρεπερτόριο της κινδυνολογίας που σκοπεύει να ξεδιπλώσει την προεκλογική περίοδο και το οποίο περιλαμβάνει μπόλικη πατριδοκαπηλεία με αναφορές σε «ξέφραγο αμπέλι» αλλά και αόριστες απειλές περί φοροεπιδρομής σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το πρώτο κόμμα.

«Δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι τάχα διαμαρτυρίας. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα δικαιώνεται αργότερα. Η 21η Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θέλουμε αποφάσεις γρήγορες και όχι να χάνονται μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται τελικά αταίριαστοι. Ο τόπος δεν έχει πολυτέλεια να χάνει χρόνο αναζητώντας για πρωθυπουργό έναν άγνωστο Χ», σημείωσε, ενώ είπε πως «οι αντίπαλοί μας αν οι αριθμοί βγαίνουν δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, καθώς «τους ενώνει μίσος για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά». «Ας είναι. Οι επιθέσεις τους, τα παράσημά μας», συμπλήρωσε.

«Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων o ίδιος σημείωσε πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο.

Ο αρχηγός της ΝΔ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι οι καιροί είναι αβέβαιοι. «Οδηγεί σε μια επιλογή. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτοδυναμία σημαίνει και κάτι ακόμα. Σημαίνει ευρυχωρία. Η ΝΔ είναι μεγάλη ευρύχωρη παράταξη. Είχα δεσμευτεί ότι θα διευρύνω τη ΝΔ και θα την ξανακάνω νικήτρια. Τη δέσμευση μου την τήρησα στο ακέραιο», τόνισε και πρόσθεσε: «Στις 21 Μαΐου δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά».

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμασώντας για ακόμη μια φορά τα περί «βαθέος κράτους».

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη από το εργοτάξιο του Μετρό στην Κατεχάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter