Reuters: Η AstraZeneca θα παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Reuters: Η AstraZeneca θα παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αριθμός μικρότερος του 50% από τις συμφωνηθείσες παραλαβές εμβολίων για το β’ τρίμηνο του 2021 αναμένεται να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την AstraZeneca, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες από αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις καθυστερήσεις παραδόσεων εμβολίων από πλευράς Pfizer, το Reuters φέρνει στο φως ανάλογο πρόβλημα, με την AstraZeneca να ετοιμάζεται να στείλει προς διάθεση λιγότερες από 90 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, κι ενώ η Ένωση ανέμενε τις διπλάσιες!

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ε.Ε, ο οποίος συμμετέχει στις συζητήσεις των Βρυξελλών με την εταιρεία, η AstraZeneca έχει ενημερώσει την Ένωση σχετικά με την παράδοση αριθμού εμβολίων μικρότερου από τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά της, η AstraZeneca μέσω εκπροσώπου της τονίζει ότι στην εταιρεία γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να αυξηθεί η παραγωγικότητα των δόσεων που προβλέπονται για πολίτες των χωρών της Ε.Ε ελπίζοντας πως «οι παραδόσεις θα φτάσουν κοντά στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί».

Η δε Κομισιόν, όπως και στην περίπτωση της Pfizer, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία σχεδίαζει να παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις, αντί 90 εκατ. για τις οποίες είχε δεσμευθεί.

Οι εξελίξεις αυτές βάζουν φρένο στα πλάνα της Ε.Ε που έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter