Reuters: Ισραηλινά τανκς μπήκαν στο κέντρο της Ράφα

Reuters: Ισραηλινά τανκς μπήκαν στο κέντρο της Ράφα

Φρίκη δίχως τέλος στη Ράφα, καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά με αεροπορικές επιδρομές και πυρά αρμάτων μάχης την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, συνεχίζοντας την επίθεσή του στη νότια πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ισραηλινά τανκς εντοπίστηκαν κοντά στο τζαμί Αλ Αουντά, σε κεντρικό σημείο της Ράφα.

Όλα αυτά, παρά διεθνή καταδίκη της επίθεσης που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών για τους εκτοπισμένους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους. Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε πλήγματα την Τρίτη (28/5), δήλωσαν αξιωματούχοι του θύλακα που διοικείται από μαχητές της Χαμάς. Τα ισραηλινά τανκς προωθήθηκαν προς τις δυτικές συνοικίες σε μια από τις χειρότερες νύχτες βομβαρδισμών που ανέφεραν οι κάτοικοι.

Στο μεταξύ ορισμένοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν καταφύγει στη Ράφα εγκαταλείπουν τώρα την πόλη καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται.

Οικογένειες εθεάθησαν να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους στη Ράφα, καθώς αναζητούσαν καταφύγιο μακριά από τις αυξανόμενες μάχες.

Η Ράφα είχε οριστεί από το Ισραήλ ως ασφαλής ζώνη για τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους σε άλλα σημεία της Γάζας, αλλά πολλοί έχουν τώρα διαταχθεί να φύγουν ή φεύγουν από μόνοι τους.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επιχείρηση καθώς όπως υποστηρίζει είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία λύγισε την Ουκρανία και κάνει επίδειξη ισχύος – Με την πλάτη στον τοίχο το Κίεβο αναζητεί βοήθεια

Διεθνής Αμνηστία: Το ΔΠΔ πρέπει να διερευνήσει ως εγκλήματα πολέμου τρεις ισραηλινές ρίψεις όπου σκοτώθηκαν 32 παιδιά

ΟΗΕ: «Αυτή η φρίκη πρέπει να σταματήσει» – Μήνυμα Γκουτέρες προς Νετανιάχου και Διεθνή Κοινότητα για τη Γάζα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter