Ρόδος: Σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο – 66 οι κενές θέσεις

Ρόδος: Σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο – 66 οι κενές θέσεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τις δεκάδες κενές θέσεις στο νοσοκομείο του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, της Ρόδου, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου όπου αναμένονται περίπου 3 εκατ. αφίξεις.

Η εφημερίδα «Δημοκρατική» καταγράφει τα τεράστια κενά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου έχουν καλυφθεί μόλις οι 87 από τις 153 θέσεις ιατρών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες πρώτης γραμμής με τα μεγαλύτερα κενά να καταγράφονται στους αναισθησιολόγους όπου από τις εννέα προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, καλύπτονται μόλις οι τρεις σε μια περίοδο που οι ανάγκες λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης, είναι τεράστιες και αναμένεται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες στην κορύφωση της σεζόν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο».

«Το οικονομικό κίνητρο των 1.800 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και 1.200 ευρώ σε νοσηλευτές και σε λοιπό προσωπικό που μετακινούνται προσωρινά για υπηρεσιακούς λόγους σε άλλες νοσηλευτικές δομές δεν φαίνεται να έχει λειτουργήσει ακόμα ως κίνητρο, αφού μπορεί να υπάρχει περιορισμένη έστω πρόθεση αλλά οι αντικειμενικές δυσκολίες όπως η εύρεση στέγης, αποτελούν τροχοπέδη. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο επίδομα των 1.800 ευρώ για τους γιατρούς η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου κ. Πολύμνια Γαλανού, επεσήμανε πως «το νοσοκομείο ασφυκτιά για να βρει αυτά τα χρήματα ακόμα και για έναν-δύο γιατρούς που θα έρθουν, αν έρθουν. Για τον κάθε ένα είναι 1.800 ευρώ τα έξτρα, περίπου στα 1.200 ευρώ η αμοιβή, συν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής».

Παράλληλα, καθίσταται αδύνατη η εύρεση κατοικίας για τη διαμονή γιατρών και νοσηλευτών, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή ξενοδόχων για την φιλοξενία τους, όμως και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να υπάρχουν δυσκολίες καθώς είναι περιορισμένα τα διαθέσιμα δωμάτια στην πόλη, προϋπόθεση απαραίτητη για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πηγαίνουν στην εργασία τους.

«Οι άστεγοι γιατροί είναι το βασικότερο πρόβλημα για την κάλυψη των κενών θέσεων, όπως επιβεβαιώνει η κ. Πολύμνια Γαλανού, τονίζοντας ότι αν δεν λυθεί το ζήτημα της στέγασης η κάλυψη των κενών θέσεων θα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter