Ρωσία: Δοκιμή διηπειρωτικού πυρηνικού πυραύλου στην σκιά της ανταλλαγής απειλών με το ΝΑΤΟ (Video)

Ρωσία: Δοκιμή διηπειρωτικού πυρηνικού πυραύλου στην σκιά της ανταλλαγής απειλών με το ΝΑΤΟ (Video)

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τις νέες πυρηνικές απειλές που εξαπέλυσε προς την Δύση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ο ICBM που χρησιμοποιήθηκε στην δοκιμή ήταν τύπου Yars, ο οποίος είναι γνωστός επίσης ως RS-24, και ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από κινητές μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, το πλήρωμα του πυραυλικού σχηματισμού Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση μάχης ενός κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή. Οι εκπαιδευτικές κεφαλές έπεσαν στην καθορισμένη περιοχή του πεδίου βολής Κούρα στην χερσόνησο της Καμτσάτκα. Ο στόχος της εκτόξευσης ήταν να επαναβεβαιώθουν τα τακτικά, τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος. Όλα τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί ολοκληρώθηκαν πλήρως».

Η δοκιμή σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πραγματοποιήθηκε στο κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της Μόσχας. Μεταξύ άλλων το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων, στα πλαίσια της δοκιμής επεξεργάστηκαν την αναδιάταξη της πυροβολαρχίας εκτόξευσης Yars PGRK σε απομακρυσμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Κηδεύτηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους (Video – Photos)

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: «Εάν πέσει η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter