Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: «Εάν πέσει η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία»

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: «Εάν πέσει η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία»

Μία ιδιαίτερα ανησυχητική απάντηση στις δηλώσεις Πούτιν, έδωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, λέγοντας ότι «πιστεύει πραγματικά» πως «εάν οι Ουκρανοί χάσουν τον πόλεμο, τότε το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει κατά της Ρωσίας», κατά την ομιλία του σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου τόνισε ιδιαίτερα τον φόβο των κρατών της Βαλτικής ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι στόχοι του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αν η Ουκρανία ηττηθεί στον πόλεμο, χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμη η εκταμίευση πρόσθετων πόρων για το Κίεβο καθώς αποτρέπει ένα σενάριο, όπου μια χώρα μπορεί να παραβιάζει τα σύνορα των γειτόνων της και να καταλαμβάνει εδάφη τους.

Γνωρίζουμε ότι αν νικήσει ο Πούτιν, δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσει να είναι πιο επιθετικός στην περιοχή. Και άλλοι ηγέτες ανά την υφήλιο, άλλοι αυταρχικοί ηγέτες θα το παρακολουθούν αυτό και θα ενθαρρυνθούν από το γεγονός ότι συνέβη κι εμείς αποτύχαμε να υποστηρίξουμε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε ο Όστιν.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως: «Αν είσαι χώρα της Βαλτικής, ανησυχείς πολύ μήπως είσαι η επόμενη. Ξέρουν τον Πούτιν. Γνωρίζουν τι είναι ικανός να κάνει. Και ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πραγματικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας στην πρόταση του Μακρόν για αποστολή ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, επανέφερε την απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων, προειδοποιώντας τη Δύση πως αν μεταφερθούν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία «θα υπάρξει πυρηνικός πόλεμος».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προέβη επίσης σε πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις για τους Ουκρανούς, βάσει των οποίων, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν συνεχώς επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης: Βρετανικά ΜΜΕ: «Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από τον Πούτιν μέσω Αφρικής»

Γάζα: Αγανάκτηση της Διεθνούς Κοινότητας μετά τη νέα σφαγή

Παρίσι για Πούτιν: «Να μην είναι ανεύθυνος»

«Βόμβα» από Πούτιν: Θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο η αποστολή στρατού στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θεωρεί αδιανόητο ότι ο Τραμπ στηρίζει τον Πούτιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter