«Βόμβα» από Πούτιν: Θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο η αποστολή στρατού στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ

«Βόμβα» από Πούτιν: Θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο η αποστολή στρατού στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ

«Ετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας και χρησιμοποιούν τις καλύτερες δυνατές δυνάμεις για να το κάνουν. Η Ρωσία θα αντεπιτεθεί και θα νικήσει το ΝΑΤΟ στο δικό της έδαφος αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Δύση, κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στη Μόσχα, δύο και πλέον χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ουκρανίας.

Η προειδοποίησή του Πούτιν έρχεται μετά την ιδέα που άφησε να αιωρείται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ — μια πρόταση που απορρίφθηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία και άλλα κράτη.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να προκαλέσει η αποστολή ξένων στρατιωτών στην Ουκρανία

Στη συνέχεια, ο Πούτιν – του οποίου η επανεκλογή για νέα εξαετή θητεία θεωρείται βέβαιη – περηφανεύτηκε για τον «ευρύ εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας, του μεγαλύτερου στον κόσμο».

«Η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι πολύ πιο τραγική από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει η δική μας χώρα», υπογράμμισε ο Πούτιν. «Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε και εμείς όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μια τέτοια επιθετική κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι «απολύτως αποφασισμένες» να οδηγήσουν σε διαίρεση στη χώρα. Η Ρωσία μάχεται για την «ελευθερία και την ανεξαρτησία της», επεσήμανε, αφού κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους «πεσόντες ήρωες».

«Μόνο μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όλα τα σχέδιά μας. Έχουμε αποδείξει ότι η Ρωσία είναι ικανή να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες προκλήσεις. Υποστηρίξαμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας. φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη θρυλική “Ρωσική Άνοιξη”, είπε μεταξύ άλλων στην έναρξη της ομιλίας του.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δύο κρατών που είχαν επιλέξει το καθεστώς της ουδετερότητας για δεκαετίες, τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική πτέρυγα, καθώς πλέον τα σύνορα του ΝΑΤΟ πήγαν ακόμα πιο ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θεωρεί αδιανόητο ότι ο Τραμπ στηρίζει τον Πούτιν

Ναβάλνι: Δολοφονήθηκε λίγο πριν γίνει ανταλλαγή κρατουμένων – Τι αποκαλύπτει συνεργάτης του

Τουρκία: Με γρήγορες διαδικασίες η αγορά των 40 αμερικανικών F-16

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter