Ρωσία: Εμπλοκή νέου προσώπου στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα «δείχνουν» οι μυστικές υπηρεσίες

Ρωσία: Εμπλοκή νέου προσώπου στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα «δείχνουν» οι μυστικές υπηρεσίες

Συνεχίζονται οι έρευνες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών όσον αφορά την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας της κόρης του «μέντορα» του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Η FSB, «διάδοχος» της KGB, υποδεικνύει την ύπαρξη δεύτερου προσώπου, πίσω από την κύρια ύποπτο, Νατάλια Βόφκ, για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο που επέβαινε η Ντάρια Ντούγκινα. Πρόκειται για τον 44χρονο Ουκρανό, Μπόγκνταν Τσιγκανένκο.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρή από βομβιστική επίθεση η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη συμβούλου του Πούτιν (Videos)

Ο ρόλος του Τσιγκανένκο, σύμφωνα με το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, ήταν να προμηθεύσει πλαστή ταυτότητα αλλά και πινακίδες κυκλοφορίας στη Βόφκ, βοηθώντας την επίσης στο να συνδέσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα.

Ο 44χρονος Ουκρανός βρέθηκε στη Ρωσία μέσω Εσθονίας στις 30 Ιουλίου και έφυγε από τη χώρα μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της Ντούγκινα, αναφέρουν πηγές της FSB.

Η 29χρονη Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε τη νύχτα της 20ης Αυγούστου, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο SUV όχημά της την ώρα που οδηγούσε σε περιοχή πέριξ της Μόσχας.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι η δολοφονία της Ντούγκινα, προετοιμάστηκε και καθοδηγήθηκε από την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από AP.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter