Ρωσία: Επτά νεκροί και 20 τραυματίες από πυρκαγιά σε ινστιτούτο ερευνών του ρωσικού στρατού

Ρωσία: Επτά νεκροί και 20 τραυματίες από πυρκαγιά σε ινστιτούτο ερευνών του ρωσικού στρατού

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε ρώσικο στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χλμ από τη Μόσχα. Την πληροφορία γνωστοποίησε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Σε επτά ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται περί τους είκοσι.

Εικόνες που εμφανίζουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από το τετραώροφο κτίριο του Κεντρικού ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων προβλήθηκαν από ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες, παραχωρώντας δηλώσεις στην ρωσική τηλεόραση, ανέφεραν πως πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων προκειμένου να ξεφύγουν από τις φλόγες που κατέκλυσαν την έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων του ιδρύματος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στην φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, ανέφερε το TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Θανατηφόρες πυρκαγιές, συχνά λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας, είναι συχνές στη Ρωσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter