Ρωσία: Η Δούμα ζητά έρευνα για τη «δυτική χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών»

Ρωσία: Η Δούμα ζητά έρευνα για τη «δυτική χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών»

Ρώσοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα εξετάσουν αίτημα που υπέβαλλε η ρωσική Βουλή, για τη διερεύνηση της «οργάνωσης, χρηματοδότησης και διεξαγωγής τρομοκρατικών ενεργειών» κατά της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας την Παρασκευή, Ρώσοι πολιτικοί και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης έχουν διατυπώσει ο ένας μετά τον άλλο διάφορες κατηγορίες για ουκρανική και δυτική ανάμειξη, χωρίς όμως να έχουν παρουσιάσει στοιχεία και αποδείξεις.

Επί παραδείγματι ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, εμπλέκονται στο μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 139 ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη Μόσχα, ενώ ακόμα και η ρωσική πλευρά δεν αρνείται ότι οι δράστες (οι οποίοι και συνελήφθησαν) ήταν ισλαμιστές. Το γεγονός αυτό έχουν επιβεβαιώσει τόσο η Ουάσινγκτον, όσο και το Παρίσι, προβαίνοντας επισήμως σε δηλώσεις πως η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση βρισκόταν πίσω από την επίθεση. Από την πλευρά του Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων που προσπαθούν να εμπλέξουν την Δύση και την Ουκρανία στην επίθεση στην Μόσχα έγραψε στο Χ: «Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας για τη Δύση και την Ουκρανία σχετικά με την επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκου είναι εντελώς ανόητοι».

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει τον Πούτιν ο Λουκασένκο: Oι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία

Πούτιν για μακελειό στη Μόσχα: «Οι δράστες είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές» – Εμπλέκει και την Ουκρανία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Σφαγή αθώων στο ρωσικό Μπατακλαν

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter