Ρωσία: Η Gazprom κλείνει επ’ αόριστον τον αγωγό Nord Stream – Πραγματοποιεί τις απειλές

Ρωσία: Η Gazprom κλείνει επ’ αόριστον τον αγωγό Nord Stream – Πραγματοποιεί τις απειλές

Η ρωσική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι θα σταματήσει τελείως την προμήθεια πετρελαίου και αερίου από το Nord Stream 1 επειδή παρατηρήθηκαν διαρροές, ενώ το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti κάνει λόγο σε βλάβη τουρμπίνας.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, η Gazprom έλαβε μια προειδοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος Rostekhnadzor για δυσλειτουργία του στροβίλου του Nord Stream και έχει σταματήσει εντελώς τη λειτουργία του μέχρι να διορθωθούν όλες οι βλάβες, ανέφερε η εταιρεία. Εκπρόσωπος της εταιρείας έστειλε επιστολή στη Siemens σχετικά με τις δυσλειτουργίες του κινητήρα και την ανάγκη επιδιόρθωσης τους.

Από την Τετάρτη 31 Αυγούστου, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream έχουν διακοπεί για τρεις ημέρες. Όπως εξήγησε η Gazprom, αυτό οφείλεται σε εργασίες συντήρησης στη μοναδική λειτουργική μονάδα συμπιεστή αερίου (GCU) του σταθμού συμπίεσης Portovaya, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μαζί με ειδικούς της Siemens.

Νωρίτερα, οι χώρες του G7 ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός πλαφόν στις τιμές πώλησης του ρωσικού πετρελαίου. Η Gazprom είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, θα σταματήσει τελείως τις ροές προς την Ευρώπη, απειλή που φαίνεται να πραγματοποιεί με την τελευταία εξέλιξη.

Επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου αποφάσισαν οι G7

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter