Ρωσία: Και επίσημα στις 17 Μαρτίου 2024 οι εκλογές – Τι θα κάνει ο Πούτιν

Ρωσία: Και επίσημα στις 17 Μαρτίου 2024 οι εκλογές – Τι θα κάνει ο Πούτιν

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η άνω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου, όρισε την 17η Μαρτίου 2024 ως την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. «Η απόφαση αυτή δίνει πρακτικά το εναρκτήριο λάκτισμα στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές» εκλογές στη Ρωσία, σημείωσε η πρόεδρος της άνω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεπεράσει τα 20 χρόνια στην εξούσια, την οποία έλαβε από τον Μπόρις Γέλτσιν το 1999. Έσπασε το ρεκόρ των 18 χρόνων του Λεονίντ Μπρέζνιεφ, με τον Ιωσήφ Στάλιν να είναι ο μόνος που έμεινε περισσότερα χρόνια στην εξουσία από τον Πούτιν.

Θα είναι ξανά υποψήφιος ο Πούτιν;

Η κατάσταση της υγείας του 71χρονου προέδρου της Ρωσίας έχει πολλάκις αμφισβητηθεί με το Κρεμλίνο να απαντάει πως πρόκειται περί φημών ότι χρησιμοποιεί σωσίες σε επίσημες εμφανίσεις του. Ο ίδιος όμως επιθυμεί να γίνει… ισόβιος πρόεδρος. Στις 17 Μαρτίου του 2024 θα είναι κανονικά υποψήφιος και αν επανεκλεγεί θα παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι και το 2030 όταν και θα είναι 78 ετών. Η επανεκλογή του είναι πολύ πιθανή, με τον ίδιο να ελέγχει όλα τα ΜΜΕ και η φωνή της Αντιπολίτευσης καταπνίγεται με την πρώτη ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης

Διθύραμβοι Πούτιν για Κίσιντζερ: «Σοφός και διορατικός πολιτικός»

Ουκρανία: Διάταγμα Πούτιν για αύξηση κατά 15% του αριθμού των στρατιωτών

Πούτιν προς Αθήνα: Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter