Ρωσία: Προαναγγελία διαδηλώσεων στις 21 Απριλίου από τους συμμάχους του Ναβάλνι

Ρωσία: Προαναγγελία διαδηλώσεων στις 21 Απριλίου από τους συμμάχους του Ναβάλνι

Οι σύμμαχοι του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν σήμερα ότι στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες–όπως προέβλεψαν–διαδηλώσεις στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθούν για την υγεία του επικριτή του Κρεμλίνου που επιδεινώνεται.

O επικριτής του Κρεμλίνου πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών, όπως κατήγγειλε, να του παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα για τους έντονους πόνους στο πόδι και στην πλάτη και σύμφωνα με γιατρούς που συνδέονται με τον Ναβάλνι κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και να υποστεί “καρδιακή ανακοπή ανά πάσα στιγμή”

Οι αρχές των φυλακών υποστηρίζουν ότι του πρόσφεραν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα αλλά ο 44χρονος την αρνήθηκε ζητώντας να τον φροντίσει ένας γιατρός της επιλογής του εκτός της φυλακής, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter