Ρούτερ, φούτερ και Μπάντεν Μπάντεν

Ρούτερ, φούτερ και Μπάντεν Μπάντεν

Η ένδεια επιχειρημάτων οδηγεί στη φτήνια, η φτήνια στη γελοιοποίηση και η γελοιοποίηση στην έκπτωση. έκπτωση μιας προσωπικότητας είναι σύνηθες και οδυνηρό φαινόμενο.

Η γελοιοποίηση όμως και η έκπτωση ενός θεσμού αποτελούν άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Στη Βουλή και τη συζήτηση για τα «μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δραπετεύσει, πέταξε τη φτηνή και γελοία ατάκα: «…στο Μαξίμου ούτε ρούτερ δεν βρήκα».

Μπορεί η Γιάννα Πεπέ (πρώην γγ του πρωθυπουργού, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) να έδωσε πληρωμένη απάντηση ότι «το Μαξίμου παραδόθηκε με πλήρη τον ηλεκτρομηχανολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό του και όλα τα ρούτερ στη θέση τους […] μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κ. Δημητριάδης, που ανέλαβε στη θέση μου και στον οποίο παρέδωσα […] παραλάβαμε άδεια γραφεία και παραδώσαμε γραφεία πλήρως εξοπλισμένα και λειτουργικά», αλλά δεν έλαβε υπόψη ότι:

01. Πιθανόν δεν πρόσεξαν οι «άριστοι» όλο τον εξοπλισμό που παρέλαβαν λόγω της επικρατούσας κάπνας, μια και οι «Μαδούροι» είχαν μετατρέψει το Μαξίμου σε τεκέ (όπως τουλάχιστον διατείνονται).

02. Αν είχαν δει τα ρούτερ (που έκρυβε ο καπνός του Πολάκη), δεν θα είχαν κάνει «δέσμευση πίστωσης ύψους 22.000 ευρώ για εξοπλισμό και λογισμικό ασφαλείας δικτύων» με απόφαση του κ. Δημητριάδη.

03. Ο Τσίπρας βρήκε άδεια γραφεία στο Μαξίμου, αλλά δεν βρήκε τον πρωθυπουργό (Σαμαράς) που διαδέχτηκε.

Η παρόλα –αρκούντως γλαφυρή και απολύτως μητσοτακική– αποτέλεσε το λάδι διαφυγής (όπως συμβαίνει όταν ο λαδοπόντικας ξεγλιστράει).

Η οποία φάκα δεν είχε στηθεί για τα ποντίκια, αλλά από τα τρωκτικά της κυβέρνησης για να πιάσουν τις «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» (αυτές που πλήττονται βάναυσα χωρίς εισόδημα από τα μέτρα κατά της πανδημίας), αλλά τελικά πιάστηκαν οι ίδιοι στη φάκα.

Αφού ο Μητσοτάκης έλαβε τα αναγκαία μέτρα κατά της πανδημίας ώστε να πεθαίνουμε αποκλειστικά με δική μας ατομική ευθύνη, αφού διέσωσε την πληττόμενη επιχειρηματικότητα (με διαγραφή των δανείων τους, με νέο Πτωχευτικό Κώδικα, με ενίσχυση πολλών εκατομμυρίων όπως τα 120 στην Aegean του φίλου του Βασιλάκη), αποφάσισε να ενισχύσει και τις ευάλωτες ομάδες που λέγαμε.

Εβαλε σε περίοπτη θέση το τυράκι, που ήταν «η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% (μόνο για το 2021), συνολικού ποσού 1,2 δισ.», αλλά ακριβώς από πίσω προσπάθησε να κρύψει τη φάκα, που ήταν «η μείωση των εισφορών του ΟΑΕΔ κατά 1,5 δισ.». Δηλαδή επιδοτούμε κατά ένα μικρό μέρος όσους επλήγησαν αλλά συνεχίζουν να έχουν δουλειά με περικοπές κατά ένα μεγαλύτερο μέρος χρημάτων που προορίζονται γι’ αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους, τους ανέργους.

Ετσι ο Κυριάκος θυμήθηκε το ρούτερ, όπως θυμήθηκε το φούτερ (του τένις) που έβαλε για να παίξει με τη Σάκκαρη στο ΟΑΚΑ, όπως ο ανεκδιήγητος αντιδήμαρχος του Μπακογιάννη θυμήθηκε (με πόνο ψυχής) το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν και την αγαπημένη του Aston Martin.

Αυτά κι αν είναι τα αληθινά δράματα της πανδημίας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter