Ρουβίκωνας: Ελεύθερος ο Καλαϊτζίδης μετά το… σόου με τα αλεξίσφαιρα – Στις 28 Μαΐου η δίκη για μία ανάρτηση στο Facebook

Ρουβίκωνας: Ελεύθερος ο Καλαϊτζίδης μετά το… σόου με τα αλεξίσφαιρα – Στις 28 Μαΐου η δίκη για μία ανάρτηση στο Facebook

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μετά τη σύλληψή του την Κυριακή και το… σόου της ΕΛΑΣ με τα αλεξίσφαιρα στην Ευελπίδων το πρωί της Δευτέρας. Όλα αυτά για μία ανάρτηση στο Facebook.

Ειδικότερα, στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα εκδικαστεί στις 28 Μαΐου η υπόθεση του ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για μία ανάρτησή του στα Social Media.

Εναντίον του Γιώργου Καλαϊτζίδη, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του άρθρου 187Α, παράγραφος 6, του Ποινικού Κώδικα, που αφορά τρομοκρατικές πράξεις.

Υπογραμμίζεται στην ανάρτησή του στο Facebook, το μέλος του «Ρουβίκωνα», ζητούσε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από τον χώρο ΒΟΞ στα Εξάρχεια, σε κάποιο άλλο σημείο.

Όπως ανέφερε, θα υπάρξουν παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας αν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί έξω από κατειλημμένο χώρο στην πλατεία Εξαρχείων.

Ακολούθησε ανακοίνωση της συλλογικότητας που σημείωσε πως το: «τελευταίο κάστρο, η ελευθερία του λόγου».

Διαβάστε περισσότερα: Η ΕΛΑΣ συνέλαβε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα μετά από ανάρτηση στο Facebook – «Τελευταίο κάστρο, η ελευθερία του λόγου»

Η κατάθεση έπος για την ανάρτηση

Μνημειώδης είναι η αξιολόγηση που έκανε στην κατάθεσή ου ο αστυνομικός που εντόπισε την ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη στο facebook και κίνησε τις διαδικασίες σύλληψής του και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική. Στην κατάθεση λοιπόν αφού αναφέρει ότι κατόπιν εντολών πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρευνες στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες, καθώς υπηρετεί στο τμήμα Προστασίας Κράτους και Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και παραθέτει την ανάρτηση Καλαϊτζίδη,  σχολιάζει σχετικά με το περιεχόμενό της ότι:

«Τα όσα ανέγραφε το μέλος του Ρουβίκωνα σχετικά με επικείμενες παρεμβάσεις της συλλογικότητας (σ.σ. με τα γνωστά τρικάκια) συνιστούν απειλή και ταυτόχρονα πρόκληση και διέγερση προς τους αναγνώστες του κειμένου σε τέλεση κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της δημόσιας τάξης τα οποία υπό συνθήκες και σε τέτοια έκταση μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα και έχουν σκοπό να εκφοβίσουν μέρος του πληθυσμού, να εξαναγκάσουν δημόσιες αρχές, να απόσχουν από την τέλεση πράξεων, να βλάψουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές δομές της χώρας, εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη».

Δείτε επίσης:

Πυρ και μανία η ηγεσία του Ισραήλ με την απόφαση εισαγγελέα του ΔΠΔ να ζητήσει εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου-Γκάλαντ

Σημαντική νίκη για τον Τζούλιαν Ασάνζ: Κέρδισε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Στο πανεπιστήμιο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Μπάιντεν: Φοιτητές ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, του γύρισαν την πλάτη (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter