RSF: Στηρίζει τη δημοσιογράφο του Politico και εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

RSF: Στηρίζει τη δημοσιογράφο του Politico και εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τη στήριξή τους στην δημοσιογράφο του Politico, Νεκταρία Σταμούλη, η οποία στοχοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, παρέχουν με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμά της για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που εκθέτει διεθνώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παράλληλα, η δημοσιογραφική ένωση καλεί την κυβέρνηση να παύσει τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους ξένων και εγχώριων ΜΜΕ.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε να δυσφημίσει το έργο της Νεκταρίας Σταμούλη του Politico μετά την αναφορά της για το #PredatorGate. H RSF εκφράζει την στήριξή της στην δημοσιογράφο και καλεί τις αρμόδιες αρχές να σταματήσουν να Ασκούν πιέσεις σε εγχώρια και ξένα ΜΜΕ», αναφέρει η ανακοίνωση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Η τοποθέτηση της RSF έρχεται στο φόντο της άμεσης αντίδρασης διεθνών οργανώσεων για την ελευθερία του Τύπου και φυσικά του ίδιου του Politico, αλλά και το κύμα αλληλεγγύης που σηκώθηκε απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης που οδήγησαν τη χώρα στην 108η θέση της σχετικής λίστας, «κόλλησαν» στα «σχοινιά» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οδηγώντας τον στο να… ανασκευάσει μερικώς τα λεγόμενά του, μιλώντας για «καθ’ υπερβολή αναφορά» προς τη δημοσιογράφο.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα:

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Νέα ψεύδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Βλέπει ως… ανασκευή τις διευκρινίσεις Politico

Mapping Media Freedom: «Δριμύ κατηγορώ» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Politico

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέος διασυρμός – Το Politico εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter