Σακελλαροπούλου: Δεσμεύομαι να ασκήσω τα καθήκοντά μου επιδιώκοντας συναίνεση (Photos)

Σακελλαροπούλου: Δεσμεύομαι να ασκήσω τα καθήκοντά μου επιδιώκοντας συναίνεση (Photos)

Το κατώφλι του ΣτΕ πέρασε λίγο πριν τις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, στη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Συνοδευόμενος από το Προεδρείο της Βουλής, διάβασε στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση για την εκλογή της, ενώ η κ. Σακελλαροπούλου εμφανώς συγκινημένη μίλησε χωρίς να κοιτάζει οποιαδήποτε σημείωση ή χαρτί:

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως ορίζει το Σύνταγμα» ήταν τα πρώτα λόγια της.

Συγκεκριμένα αφού ζήτησε από τον κ. Τασούλα να μεταβιβάσει στη Βουλή τις ευχαριστίες υποστήριξε «ότι έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω» και πρόσθεσε ότι δεσμεύεται ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά της σύμφωνα με το Σύνταγμα.

«Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτους δικαίου αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης, πολιτισμού και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε:

«Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και τις αντίστοιχες προκλήσεις του 21ου αιώνα στις οποίες περιλαμβάνονται οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η μαζική μετακίνηση πληθυσμού, η αποχώρηση του κράτους δίκαιου, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί η αντιμετώπιση των οποίων υπερβαίνει τα όρια των κρατών και απαιτεί διεθνή συνεργασία». 

«Η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο, ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η αντιστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικό και η προστασία των αδύναμων αποτελούν προτεραιότητες. Η κινητοποίηση και συνεργασία του ανθρωπίνου δυναμικού, η βελτίωση της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και το άνοιγμα της κοινωνίας σε νέες ιδέες και πρωτοβουλίες που θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων αυτών» υπογράμμισε η ίδια. 

Παράλληλα, επισήμανε «προσβλέπω σε μια κοινωνία που στηριζόμενη στην μακρά δημοκρατική της παράδοση επουλώνει τα τραύματα των παρελθόντος, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του παρόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον». 

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου», κατέληξε.

Ο κ. Τασούλας, αρχικά ανέφερε: «Η πρόταση της ΚΟ της ΝΔ, που υπέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτυχε ευρυτάτης αποδοχής υπερκαλύπτοντας τα 2/3 του συνολικού αριθμού των βουλευτών για την πρώτη ψηφοφορία αλλά και επικυρώνοντας την ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας.

Σας ανακοινώνω την πανηγυρική εκλογή σας, στο γραφείο σας, του ΣτΕ. Ρυθμιστής του πολιτεύματος και εκφραστής της ενότητας του έθνους, που καλείται να δώσει εθνική αξιοπρέπεια στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό που η εξ ανατολών προκλητικότητας απαιτεί σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας.

Όλοι πληροφορήθηκαν για την πανάξια δικαστικό λειτουργό. Η Ελλάς διεκδικεί τη θέση της στο σύγχρονο κόσμο έχοντας για πρώτη φορά μία Ελληνίδα σε αυτή τη θέση.

Από αυτό το κορυφαίο σκαλί θα εκπροσωπήσετε την Ελλάδα.

Μετά την επάξια εκλογή σας εύχομαι αντάξια της θητείας σας».

Διαβάστε επίσης

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter