Σάλος στη Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο πλαστογράφησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του για τον κορονοϊό

Σάλος στη Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο πλαστογράφησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του για τον κορονοϊό

Σάλος στη Βραζιλία, μετά την αποκάλυψη ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο για τον κορονοϊό είναι πλαστό.

Την εν λόγω ανακοίνωση έκανε το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της χώρας (CGU), μετά από έρευνα σχετικά με υποτιθέμενη παραποίηση πληροφοριών από τον

Μπολσονάρο στο ιατρικό αυτό έγγραφο.

Ενώ τα αρχεία δείχνουν ότι ο Μπολσονάρο, σκεπτικιστής απέναντι στην COVID-19 ο οποίος αντιτάχθηκε δημόσια στο εμβόλιο, έλαβε μια δόση του ενέσιμου σε δημόσιο κέντρο υγείας στο Σάο Πάολο τον Ιούλιο του 2021, η έρευνα του CGU αποκάλυψε μια σειρά από ψευδείς αναφορές.

Αρχικά, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πρώην πρόεδρος είχε φύγει από την πόλη την προηγούμενη μέρα και βρισκόταν στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, μέχρι και τρεις ημέρες μετά την αναφερόμενη ημερομηνία.

Επιπλέον, η νοσοκόμα που αναγράφεται στα αρχεία ότι του έκανε το εμβόλιο, αρνήθηκε το γεγονός, ενώ υποστήριξε ότι δεν εργάζεται καν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η αναφερόμενη παρτίδα εμβολίων, μάλιστα, συγκεκριμένα της Johnson & Johnson, χρησιμοποιήθηκε μόνο για κλινική έρευνα και δεν βρισκόταν σε απόθεμα στο εν λόγω κέντρο υγείας, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή.

Εν τω μεταξύ, η καταγραφή δύο άλλων δόσεων εμβολίου που θα έπρεπε να είχε λάβει ο Μπολσονάρο, αφαιρέθηκε από το αρχείο του, ακόμη και πριν ξεκινήσουν οι έρευνες, πρόσθεσε το CGU, τονίζοντας πως και αυτές ήταν πλαστές.

«Σχετικά με τον εμβολιασμό που φέρεται να έλαβε χώρα στο Σάο Πάολο, το συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για απάτη στο κρατικό σύστημα για την καταγραφή των εμβολιασμών κατά της COVID-19», δήλωσε ο ρυθμιστικός φορέας.

Παρόλα αυτά, το CGU σημείωσε ότι η υπόθεση θα πρέπει να κλείσει «ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων» ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Οπως εξήγησε, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να εισαγάγουν τα ψευδή δεδομένα στο σύστημα, αφού είχαν πρόσβαση στον υπολογιστή.
Υπενθυμίζεται, ότι ενώ ήταν πρόεδρος από το 2019 έως το 2022, ο ακροδεξιός πρώην ηγέτης της Βραζιλίας ήταν σταθερός επικριτής των εμβολίων για τον κορονοϊό, επιμένοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Μπολσονάρο έως το 2030

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter