Σάλος στην Ισπανία για την αφίσα με τον ημίγυμνο Ιησού

Σάλος στην Ισπανία για την αφίσα με τον ημίγυμνο Ιησού

Μια αφίσα του Χριστού για την προώθηση της εβδομάδας των εορτασμών του Πάσχα στη Σεβίλλη ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν μια σειρά αντιδράσεων με οργισμένους πολίτες να κάνουν λόγο για ανάρμοστη απεικόνιση της μορφής του Ιησού.

Ο καλλιτέχνης, Σαλουστάνο Γκαρσία, παρουσίασε τον Χριστό να στέκεται ημίγυμνος μπροστά σε ένα κόκκινο φόντο, με το κάτω μέρος του σώματός του να καλύπτεται από ένα λευκό πανί.

Η υπερσυντηρητική καθολική IPSE κατήγγειλε ότι η αφίσα «Είναι απόλυτη ντροπή και παρέκκλιση» ζητώντας από τον δημιουργό να «εκφράσει δημόσια συγνώμη» για το έργο του. Σε σχόλιά του στο Twitter ο Χαβιέρ Ναβάρο του ακροδεξιού κόμματος Vox προσχώρησε στις φωνές της αποδοκιμασίας, λέγοντας ότι η αφίσα «προσπάθησε να προκαλέσει».

Στους υπερασπιστές της αφίσας ανήκει ο Χουάν Εσπάντας, ηγέτης του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας στην περιοχή της νότιας Ανδαλουσίας, λέγοντας ότι συνδύαζε την «παράδοση και τον νεοτερισμό» της περιοχής.

«Για να δεις τη σεξουαλικότητα στην εικόνα μου για τον Χριστό, πρέπει να είσαι τρελός»

Ο καλλιτέχνης είπε στην εφημερίδα ABC ότι η απεικόνιση του Χριστού, η οποία βασίστηκε σε μια εικόνα του γιου του, ήταν «ευγενική, κομψή και όμορφη» και δημιουργήθηκε με «βαθύ σεβασμό».

«Για να δεις τη σεξουαλικότητα στην εικόνα μου για τον Χριστό, πρέπει να είσαι τρελός», είπε, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε «τίποτα» στον πίνακα του που «δεν έχει ήδη αναπαρασταθεί σε έργα τέχνης που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Οι άνθρωποι που μίλησαν άσχημα για το έργο μου χρειάζονται λίγη καλλιτεχνική κουλτούρα».

 

Διαβάστε επίσης:

Ροζ σημαία: Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η λογοκρισία Γεραπετρίτη στο έργο της Γεωργίας Λαλέ

Ξεπούλησαν τη χώρα και τους προσβάλλει το ροζ;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter