Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ: Καταδικάστηκε σε 25ετή φυλάκιση ο «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων

Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ: Καταδικάστηκε σε 25ετή φυλάκιση ο «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων

Από «παιδί θαύμα» των κρυπτονομισμάτων, ο Σαμ Μπανκμαν Φρίντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών, για μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ένοχος για απάτη πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων – Ποιος είναι ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ (Photos)

Η υπόθεση αφορά στην κλοπή οκτώ δισ. δολαρίων από πελάτες του πτωχευμένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που ίδρυσε, το τελευταίο βήμα στη δραματική πτώση του πρώην δισεκατομμυριούχου.

Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί ήταν πάνω από 100 χρόνια κάθειρξης. Οι εισαγγελείς ζήτησαν την φυλάκισή του για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε δεκαετίες, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως η ποινή του θα πρέπει να περιοριστεί μόλις στα 6 χρόνια. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του σε φυλάκιση για 25 χρόνια.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Μπάνκμαν-Φριντ ότι οι πελάτες του δεν έχασαν πραγματικά χρήματα, περιφερειακός δικαστής στο Μανχάταν των ΗΠΑ του καταλόγισε ότι είπε ψέματα και δεν έδειξε καμία μεταμέλεια.

«Ήξερε ότι ήταν λάθος», δήλωσε ο δικαστής Κάπλαν για τον 32χρονο πριν εκδώσει την ποινή. «Ήξερε ότι ήταν εγκληματικό. Και λυπάται που έβαλε ένα πολύ κακό στοίχημα σχετικά με την πιθανότητα να συλληφθεί. Αλλά δεν πρόκειται να παραδεχτεί τίποτα, όπως είναι δικαίωμά του», πρόσθεσε.

Η ποινή σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της πτώσης του, ο οποίος τον Νοέμβριο είχε κριθεί ένοχος για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας, σχετικά με την κατάρρευση του FTX το 2022.

Ο ίδιος, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ισχυρίστηκε πως έκανε «επιχειρηματικά και διαχειριστικά λάθη», αλλά αρνήθηκε πως είχε ως στόχο την εξαπάτηση ή την υπεξαίρεση των χρημάτων. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της δίκης πως η ζημιά για τους πελάτες «είναι μηδενική και πως τα λεφτά τους δεν χάθηκαν». Ο Μπάνκμαν-Φριντ αναμένεται να ασκήσει έφεση επί της ποινής.

Διαβάστε επίσης: Αχτσιόγλου: Πήγε στη Βουλή για να κάνει «πρόταση μομφής» στον… Κασσελάκη! (Video)

Ύβρις Σκέρτσου στους συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη: «Θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα»

Ζαχαρίας Στουρνάρας: Γαλάζιος συνδικαλιστής, διευθυντής του ΟΣΕ, ενίοτε και κομπάρσος (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter