Σαμαράς και Άδωνης ή «κοίτα ποιοι μιλάνε»!

Σαμαράς και Άδωνης ή «κοίτα ποιοι μιλάνε»!

Ως κακοφορμισμένα μπαλέτα εμφανίστηκαν στη Βουλή μια σειρά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (όχι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν συμπεριλαμβάνεται) με κορυφαίους τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis με αφορμή το πόρισμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η υπερασπιστική τους γραμμή ήταν τόσο σαθρή που τα επιχειρήματα – πέραν των fake – συμπεριέλαβαν δηλώσεις πρώην «συριζαίων» κατά του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο, φτωχοί στα ευρήματα-επιχειρήματα για να αποπροσανατολίσουν αναφέρθηκαν σε δηλώσεις των Αλαβάνου, Κωνσταντόπουλου, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη αλλά και Θεοδωράκη και του αείμνηστου Γλέζου.

Βέβαια δεν είχαν κανένα σεβασμό και ντροπή να μεταφράζουν τον Μανώλη Γλέζο κατά το δοκούν. Ούτε να καπηλεύονται τον Μίκη Θεοδωράκη που ο καθένας μπορεί να τον παραδεχθεί ως μουσικό αλλά ίσως ως εκεί.

Για τους πολιτικούς του «πρώην ΣΥΡΙΖΑ» όχι απλά μεσολάβησαν εκλογές και αποδοκιμάστηκαν αλλά ίσως μερικοί να έχουν ένα μικρό πρόβλημα που ένα κόμμα του 2% εκτινάχθηκε σε κόμμα εξουσίας, κέρδισε δις τις εκλογές και μπορεί και να τις ξανακερδίσει…

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τι λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ οι επιλογές των κυρίων Γεωργιάδη και Σαμαρά που τόσο πολύ τους αρέσουν ή που μόνον αυτό είχαν να πουν.

Το θέμα είναι τι είχαν πει και τι λένε αυτοί οι δύο πολιτικοί άμεσα ή έμμεσα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ξεκινώντας από τον Άδωνη Γεωργιάδη που βρήκε πόρτα και μπήκε επί Σαμαρά, δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που κατακεραύνωνε τη Νέα Δημοκρατία από τη θέση του βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Είχε και εκπομπή από την τηλεόραση βλέπετε, και αυτά έχουν μείνει (βίντεο στο τέλος)…

Τότε που γελούσε για τον Αντώνη Σαμαρά, και ειρωνευόταν τον «μέγα ηγέτη Αντώνη Σαμαρά».

Ήταν τότε που ονόμαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «βαθύπλουτο γόνο που μπορεί να έχει πολλές ανησυχίες» και τον κατέτασσε στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν ποτέ στη ζωή του. Χαρακτήριζε μάλιστα τις λύσεις του «λαϊκίστικες»

Τότε που ειρωνευόταν την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη πως τόσες πολλές δεκαετίες τόσα προσέφερε στον τόπο χωρίς να ακουστεί οποιαδήποτε σχέση ή εμπλοκή με ιδιωτική εταιρεία. «Πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους, καταστρεφόμενη η ιδιωτική τους περιουσία», έλεγε ειρωνικά ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τότε που ξεκαρδιζόταν στα γέλια όταν αναφερόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγα χρόνια πριν είχε παραφράσει το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας «Σεμνά και ταπεινά» σε «Σεμνά και μετρητά» υπονοώντας προφανώς τον χρηματισμό των πολιτικών. Τότε που έλεγε πως η ΝΔ παραδεχόταν πως έκλεβε.

Όχι δεν τα λέγαμε εμείς, αλλά ο Άδωνης Γεωργιάδης, νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν και τότε που ο Άδωνης Γεωργιάδης κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή πως έχασε την ιστορική ευκαιρία το 2004 για να επανιδρύσει το κράτος. Τον κατηγορούσε μάλιστα πως ψευδόταν.

«Κλείσαν τη βουλή και η τελευταία πράξη ήταν 20.000 ρουσφέτια», έλεγε

Ο ίδιος κατακεραύνωνε και τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη ότι ξεπούλησαν τη χώρα στο θέμα της Μακεδονίας.

«Και όσο εμείς ασχολούμαστε με αυτές τις ανοησίες, με κάτι άχρηστους υπουργούς στυλ Μπακογιάννη – η γυναίκα αυτή είναι εθνικά επικίνδυνη ως υπουργός Εξωτερικών!», λέει ο Άδωνης Γεωργιάδης

Το ντοσιέ με τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη κατά της Νέας Δημοκρατίας, των αρχηγών, των στελεχών της, της πολιτικής της, των οικογενειών της είναι γεμάτο. Όλα όμως αλλάζουν όταν ξαφνικά μπαίνει ο ίδιος στο κόμμα και παίρνει θέσεις και αξιώματα…

Αλλά και η πορεία του Αντώνη Σαμαρά, αν και διαφέρει, δεν απέχει πολύ. Μπορεί ο Αδωνης Γεωργιάδης να ήταν μεταγραφή, ο Αντώνης Σαμαράς όμως προτιμά να ρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του πατέρα του νυν πρωθυπουργού και να ιδρύσει δικό του κόμμα -την Πολιτική Άνοιξη- για να επιστρέψει πολύ αργότερα ως ακραιφνής ακροδεξιός και πάλι στο κόμμα που έριξε από την εξουσία!

Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβει και από τις δύο μεριές κάτι τέτοιο;

Πόση αγάπη για τα αξιώματα και όχι μόνον;

Ήταν τότε που αν και κατά των μνημονίων δηλώνει στο Βερολίνο σε επίσημη επίσκεψη το «ουδείς αναμάρτητος» εκφράζοντας ο ίδιος την αυτοκριτική του ή καλύτερα την άφεση αμαρτιών προς τον εαυτό του.

Σαν να λέει παράλληλα «συγχωρέστε με»

Ο ίδιος είναι ο μοχλός που κινεί μια σειρά ακροδεξιά νήματα πίσω από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει σήμερα πολιτικές, που θέτει κόκκινες γραμμές και προϋποθέσεις που μιλά δημόσια μέσω site…

Και εκεί θα ανατρέξουμε στο πιο άμεσο, αν και ανεπίσημο: Στο antinews.gr που φέρεται ως εκφραστής των απόψεων του πρώην πρωθυπουργού:

Σε άρθρο του με τίτλο «Σε τι είναι συνεπής ο Μητσοτάκης;», μετράει τις κωλοτούμπες του νυν πρωθυπουργού. Τον περνάει γενεές δεκατέσσερις για οικονομία, ελληνοτουρκικά, κυπριακό. Από εκεί και οι πιέσεις για τη Novartis και ο νοών νοείτω! 

Σε άλλο άρθρο του κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραπλάνησε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και απέτυχε σε όλους τους βασικούς τομείς της πολιτικής.

Ο ίδιος φέρεται πως θέλει μια θέση επιτρόπου, αλλά σίγουρα δεν ξαναθέλει τον Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό Μέγαρο. Ίσως οι βλέψεις του να είναι εκεί. Έτσι το φιλο-Σαμαρικό Antinews προειδοποιεί τον Κυριάκο: Μπουρλότο στο κόμμα εάν προτείνεις Παυλόπουλο για Πρόεδρο.

«Δυστυχώς όμως ο λαός απογοητεύτηκε για μια ακόμη φορά, καθώς με το που έκατσε ο δήθεν νέος σωτήρας στην αναπαυτική καρέκλα του Μαξίμου, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συριζαίος με γραβάτα», γράφει σε άλλο, σχετικά πρόσφατο άρθρο του καταγγέλλοντας πως «οδηγεί το λαό με άδειες τσέπες σε έναν εργασιακό μεσαίωνα προς εξυπηρέτηση του άναρχου κεφαλαίου».

Στα μέσα Ιουνίου οι «σαμαρικές απόψεις» εκτιμούν πως «θα χάσει… όταν κάνει τις εκλογές που διαψεύδει» ενώ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τακτικιστή τυχοδιώκτη».

Συμπληρώνει μάλιστα:

«… προσκυνάει νυχθημερόν τον κορονοϊό για την ανέλπιστη χείρα βοηθείας που του δίνει προς υλοποίηση της εθνομηδενιστικής του πολιτικής».

Και συμπληρώνει με νόημα:

«Ίσως δε, να υπάρξει στο ενδιάμεσο κι ακόμη ένα στημένο θερμό επεισόδιο -προεκλογικό δωράκι του Ταγίπ- για να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά του… νέου Μωυσή.

Μην φάτε… νεοφιλελεύθερα αδέρφια έχουμε γλαρόσουπα το βράδυ…

Το έχουμε γράψει πολλάκις, τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση οι κοψοχέρηδες του Ιουλίου να σας ξαναεμπιστευτούν μετά τις μετεκλογικές κωλοτούμπες όσες στημένες δημοσκοπήσεις κι αν κάνετε.»

Ο ίδιος ο Σαμαράς κάνει μάχη χαρακωμάτων πλέον εντός της ΝΔ. Ίσως υπαγορεύοντας υπουργούς, πολιτικές, συνεργασίες θέτοντας παράλληλα κόκκινες γραμμές.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται συχνά να κρατά όμηρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του ενώ ο ίδιος είχε στείλει μήνυμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό όταν είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας σε τροπολογία που άλλαζε το πλαίσιο των ποινών στις ΠΑΕ

Ο Σαμαράς απουσίασε…

Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό σημείο ανάμεσα στους πολιτικούς της δεξιάς σε αντίθεση με τους αριστερούς πολιτικούς που εύκολα «τρώγονται» μεταξύ τους για ιδεολογικούς λόγους.

Στη δεξιά πολυκατοικία όσα καρφώματα και να γίνονται, όσα αδειάσματα κι αν υπάρχουν όσο διαρκεί η εξουσία και οι… απολαβές της, όλο βρίσκουν την ισορροπία τους…

Εξάλλου, πάντα εκτιμούν ένα περίφημο γεύμα… όπου άλλος πληρώνει τον λογαριασμό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter