Σαουδική Αραβία: 170 εκτελέσεις κρατουμένων το 2023 – Ακόμη και για ανάρτηση στο Twitter

Σαουδική Αραβία: 170 εκτελέσεις κρατουμένων το 2023 – Ακόμη και για ανάρτηση στο Twitter
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Hassan Ammar)

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε τέσσερα άτομα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εκτελέσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2023 σε 170, σύμφωνα με το Σαουδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Δεκέμβριος καταγράφηκε επίσης ως ο μήνας με τις περισσότερες εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία, με συνολικά 38.

Ανάμεσα σε αυτού που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του 2023 περιλαμβάνονται 33 άτομα που κατηγορούνταν για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και δύο στρατιώτες που καταδικάστηκαν για προδοσία.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν εδώ και καιρό τη χρήση της θανατικής ποινής από το βασίλειο.

Τον Αύγουστο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανέφερε ότι ένα δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε έναν άνδρα σε θάνατο βάσει αναρτήσεων στον λογαριασμό του X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Η καταδίκη του επικρίθηκε ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο κλιμακώθηκε η καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης από τη Σαουδική κυβέρνηση για ειρηνικές διαφωνίες.

Η Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε περισσότερες εκτελέσεις το 2022 από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από την Κίνα και το Ιράν, 196 σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Η Heba Morayef, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είπε ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν μια «ανατριχιαστική περιφρόνηση για τη ζωή».

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνις, οι Patriot και η χώρα ντροπή του πλανήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter