Σαουδική Αραβία: «Δέσμευση» Μπλίνκεν – μπιν Σαλμάν για προστασία των αμάχων

Σαουδική Αραβία: «Δέσμευση» Μπλίνκεν – μπιν Σαλμάν για προστασία των αμάχων

«Πολύ παραγωγική» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Ριάντ με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, η χώρα του οποίου διέκοψε τις συνομιλίες για μια πιθανή εξομάλυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ, λόγω του πολέμου με τη Χαμάς.

Ο Μπλίνκεν πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή την τελευταία εβδομάδα και σήμερα συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην ιδιωτική αγροικία του πρίγκιπα.

Η συνάντηση ήταν «πολύ παραγωγική» είπε λακωνικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάθιου Μίλερ, είπε ότι ο Μπλίνκεν «υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδουν στη ΗΠΑ στον τερματισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς, την απελευθέρωση όλων των ομήρων» αλλά και να μην επεκταθεί η σύγκρουση.

«Οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους να προστατεύσουν τους αμάχους και να προωθήσουν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν από την πλευρά του, επισήμανε τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλει το Ριάντ για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και κατήγγειλε, για άλλη μία φορά, τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί μια «δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη», μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα για την Αίγυπτο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter