Σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας: Αρνούμαι οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια

Σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας: Αρνούμαι οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια

Το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενημέρωσε γραπτώς τη διοίκηση των Φυλακών Κασσαβέτειας, ότι από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. 

Για άλλη μια φορά ο εισαγγελέας της φυλακής όπου εκτίει την ποινή του άσκησε βέτο στην χορήγηση της τακτικής άδειας που δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα:

  • Χορήγηση κανονικής άδειας.
  • Κατάργηση της διάταξης που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα να θέτει βέτο στην απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής να χορηγήσει άδεια σε κρατούμενο.

Στο κείμενό του ο Δημήτρης Κουφοντίνας σημειώνει ότι η απεργία πείνας είναι το έσχατο μέσο που έχει ένας φυλακισμένος προκειμένου να υπερασπιστεί δικαιώματά του ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Η απεργία πείνας έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, σημειώνει, και θα ήμουν ανάξιος ως κομμουνιστής αν δε συνέχιζα αυτή την αγωνιστική παράδοση.

Τέλος, ο Δ. Κουφοντίνας ενημέρωσε τη διοίκηση της φυλακής ότι αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την υποχρεωτική σίτιση και την παροχή κάθε είδους ιατρικής βοήθειας στην περίπτωση που δε θα έχει τις αισθήσεις του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter