Σε καραντίνα ο Εχίνος Ξάνθης λόγω κορονοϊού – Τι λέει ο δήμαρχος στο documentonews.gr

Σε καραντίνα ο Εχίνος Ξάνθης λόγω κορονοϊού – Τι λέει ο δήμαρχος στο documentonews.gr

Σε καραντίνα μπαίνει το χωριό Εχίνος του νομού Ξάνθης μετά τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μύκης στην οποία ανήκει ο Εχίνος, Χουσείν Ριτβάν Ντελή, το θύμα του κορονοϊού ήταν 72 ετών, είχε προβλήματα υγείας και η επιβεβαίωση ότι νοσούσε από κορονοϊό ήρθε μετά τον θάνατό του. Ο ηλικιωμένος άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Στο χωριό Εχίνος, το οποίο όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τίθεται σε καραντίνα, ζουν όπως είπε στο documentonews.gr ο δήμαρχος, περίπου 800 οικογένειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χωριό πρόκειται να αποκλειστεί ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά αφού στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Το χωριό θα παραμείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος και πρόσθεσε ότι θα εξασφαλιστεί η τροφοδοσία. Στην Ξάνθη μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα στην πόλη, τρεις στην ορεινή ζώνη και ένα στον οικισμό της Διομήδειας.

Σημειωτέον ότι ο Εχίνος διαθέτει κέντρο υγείας το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο των μουσουλμανικών μειονοτικών χωριών του ορεινού όγκου της Ξάνθης, ενώ εκεί έχει τοποθετηθεί κοντέινερ πλήρως εξοπλισμένο ώστε τα ύποπτα κρούσματα να μην χρειάζεται να μπουν στο κέντρο υγείας ώστε να εξεταστούν. 

Διαβάστε επίσης: 

Ξάνθη: Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος – Τροφοδοσία από την Πυροσβεστική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter