Σε καραντίνα το Blue Star Mykonos στο λιμάνι της Λήμνου λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Σε καραντίνα το Blue Star Mykonos  στο λιμάνι της Λήμνου λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο πλοίο Blue Star Mykonos το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων Λήμνο και Μυτιλήνη λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος του πληρώματος που ανήκε σε συνεργείο καθαρισμό του πλοίου παρουσίασε πυρετό. Τότε ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε εντολή να αποβιβαστεί το μέλος του πληρώματος στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης: Σε καραντίνα το Blue Star Mykonos στο λιμάνι της Λήμνου λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια.

Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου 127 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί ήδη στο λιμάνι της Λήμνου. Οι συγκεκριμένοι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο μέχρι να διαπιστωθεί αν το μέλος του πλοίου είναι θετικό στον ιό. Στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 τα αποτελέσματα θα βγουν το μεσημέρι.

Στο πλοίο επιβαίνουν 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter