Σε «κενά αέρος» η Boeing: Ελαττωματικά εξαρτήματα, ατυχήματα, και δύο μυστήριοι θάνατοι (Photos – Video)

Σε «κενά αέρος» η Boeing: Ελαττωματικά εξαρτήματα, ατυχήματα, και δύο μυστήριοι θάνατοι (Photos – Video)

Πληθαίνουν τα προβλήματα για τη Boeing, με το ντόμινο των ατυχημάτων να φέρνει την εταιρία σε δύσκολη κατάσταση. Η κρίση που έχει ξεσπάσει στον αμερικανικό κολοσσό δεν έχει προηγούμενο.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα αεροσκάφη της Boeing παρουσίασαν προβλήματα μέσα σε τρεις μέρες.

Στις 8/5, αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το Boeing 767, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού πληροφόρησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκε με τις οδηγίες του πύργου ελέγχου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Την ίδια μέρα, ένα Boeing 737 της εταιρείας Corendon Airlines, του οποίου ο μπροστινός τροχός έσκασε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε αεροδρόμιο της νότιας Τουρκίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 190 άτομα. Είχε απογειωθεί από την Κολονία της Γερμανίας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλάνια-Γκαζίπασα της Αττάλειας, ανέφερε ο υπουργός Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

Στις 9/5, στη Σενεγάλη, ένα Boeing 737 της εταιρείας Transair παρουσίασε πρόβλημα στην απογείωση, βγήκε εκτός διαδρόμου και σταμάτησε σε θάμνους με αποτέλεσμα 11 επιβάτες να τραυματιστούν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, επέβαιναν συνολικά 78 άτομα. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται οι ζημιές που υπέστη το αεροσκάφος στον αριστερό κινητήρα.

Την ίδια μέρα, ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από ιαπωνικό αεροδρόμιο σήμερα το πρωί εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια – το τέταρτο περιστατικό που ταλαιπωρεί την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, η πτήση 166, της United Airlines με 50 επιβάτες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Φουκουόκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία και κατευθύνθηκε προς το Γκουάμ, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε όταν οι πιλότοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξανά στη Φουκουόκα γύρω στις 11:45 π.μ. τοπική ώρα, αφού διαπιστώθηκε ότι ένα πτερύγιο στα φτερά δεν λειτουργούσε σωστά.

Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στο σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από λίγους μήνες, όταν αποκολλήθηκε κομμάτι της ατράκτου από ένα 737 ΜΑΧ της Alaska Airlines εν πτήσει και αεροπορικές διαπίστωσαν ότι η Βoeing είχε παραδώσει το αεροσκάφος με το συγκεκριμένο κομμάτι να μην έχει… βιδωθεί.

Τον Μάρτιο, ένα Boeing 737-900 της United Airlines που πέταγε από το Τέξας στη Φλόριντα αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση αφού φλόγες άρχισαν να βγαίνουν από έναν από τους κινητήρες του.

Λίγο αργότερα, τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα Boeing 787 της LATAM Airlines στην Αυστραλία έφυγε από τον διάδρομο. Οπως αποκαλύφθηκε, το ατύχημα συνέβη λόγω «ατυχήματος στο κάθισμα του ενός πιλότου» που τον έσπρωξε πάνω στα χειριστήρια. Μετά από αυτό, η Boeing ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν 787 να ελέγξουν την ευστάθεια των καθισμάτων του πιλοτηρίου.

Έλεγχος από την Αμερικανική Εποπτική Αρχή

Μετά τα τελευταία περιστατικά, η Αμερικανική Εποπτική Αρχή θα εξετάσει την επίβλεψη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας για την κατασκευή των 737 και 787 της Boeing.

«Η Boeing πρέπει να συμμορφωθεί με την εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων ποιοτικού ελέγχου προτού μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή στα προβληματικά τζετ 737 MAX της, δήλωσε πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ».

«Οι καθυστερήσεις παράδοσης αεροσκαφών από την Boeing είναι εξαιρετικά ενοχλητικές και κοστίζουν στη Lufthansa πολλά χρήματα, αλλά η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματά της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Κάρστεν Σπορ, σε συνέντευξή του.

Δύο μυστήριοι θάνατοι

Εν τω μεταξύ, δύο πρώην υπάλληλοι της Boeing που είχαν εγείρει «ανησυχίες» για τα προβλήματα ποιότητας και ασφαλείας στην γραμμή παραγωγής έχουν βρεθεί νεκροί τις τελευταίες εβδομάδες.

O 45χρονος Τζόσουα Ντιν από το Κάνσας πέθανε στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την οικογένειά του. Εργαζόταν ως ελεγκτής ποιότητας στην Spirit AeroSystems, προμηθευτή της Boeing και φέρεται να ήταν μεταξύ των πρώτων που σήμανε συναγερμό για δυνητικά επικίνδυνα ελαττώματα με το 737 Max. Αναφέρθηκε ότι είχε μια λοίμωξη από σταφυλόκοκκο που γρήγορα εξελίχθηκε σε πνευμονία.

Ο Τζον Μπάρνετ, 62 ετών, ήταν μακροχρόνιος υπάλληλος της Boeing και εργαζόταν ως διευθυντής ποιοτικού ελέγχου προτού συνταξιοδοτηθεί το 2017. Στα χρόνια που ακολούθησαν, μοιράστηκε τις ανησυχίες του με δημοσιογράφους. Βρέθηκε νεκρό τον Μάρτιο, με τις αρχές να αναφέρουν ότι φέρεται να πυροβόλησε τον εαυτό του.

Δείτε επίσης:

Νέα ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη στον Βόλο: Άμεση η απάντησή του – «Να’ σαι καλά…» (Video)


Μήπως είσαι ψηφοφόρος με… περικεφαλαία;


Έθαψαν καταγγελίες ενεργειακών κολοσσών για μίζες


Ωμή παρέμβαση Ράμα υπέρ Μητσοτάκη και κατά αντιπολίτευσης – Κατά τα άλλα… τσακώνονται για τον Μπελέρη (Video)


Super League: Όλα τα σενάρια για τον τίτλο – Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση


Eurovision 2024: Ευθείες βολές κατά της EBU από το Bambie Thug – Οι καταγγελίες για υποκίνηση βίας από το Ισραήλ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter