Σε συζήτηση με ανοιχτή ατζέντα με την Τουρκία μάς οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε συζήτηση με ανοιχτή ατζέντα με την Τουρκία μάς οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνέχεια στη μυστική διπλωματία ερήμην των διπλωματών του ΥΠΕΞ και μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνάντησή και το γεύμα που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ουδείς έμαθε, προς ώρας τουλάχιστον, τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες και άπαντες αρκεστήκαμε σε έναν μίνι διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ με τον κ. Μητσοτάκη να λέει «Έχουμε πολλά να πούμε» και τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά «θα τα συζητήσουμε όλα αυτά», προσθέτοντας πως είναι αρκετά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες!

Ποια ήταν αυτά τα «πολλά» θέματα, πότε θα τα συζητήσουμε, ποιες είναι οι εκκρεμότητες, δεν το μάθαμε και το πιο πιθανό είναι ότι θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες από τις διαρροές που θα επιλέξει να κάνει η Τουρκική Προεδρία στον φιλικό της Τύπο.

Στην ημεδαπή μάθαμε απλά ότι «Η πιο χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις», όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργούς,

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο αναθεωρητισμός του Πούτιν στην Ουκρανία ανοίγει την όρεξη πολλών κι ας ερμηνεύει, ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος στην ημεδαπή, τις εξελίξεις ως καταδίκη του. Άλλωστε ο κ. Ερντογάν έχει «φουσκώσει» εδώ και καιρό τη διεκδικητική του, έναντι της χώρα μας, ατζέντα με την αποστρατικοποίηση τω νησιών μας και την αναγνώριση του ψευδοκράτους στη Β. Κύπρο.

Κοντολογίς, ουδείς δεν είναι αντίθετος στον διάλογο και στους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα αλλά μόνο όταν αυτός γίνεται μέσα από θεσμικά κανάλια, με συγκεκριμένη ατζέντα, επί συγκεκριμένων ζητημάτων και προς την κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων. Είναι προφανές ότι η όποια αντίθεση υπάρχει στην «ενός ανδρός αρχή» διπλωματία, χωρίς ατζέντα και χωρίς ουδείς να γνωρίζει τι επιδιώκουμε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter