Σε τεντωμένο σχοινί η Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Σε τεντωμένο σχοινί η Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Αίνιγμα για δυνατούς λύτες φαντάζει η επικείμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει απότομα μετά την άρνηση της φρουράς στον συνήγορο του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Τσοβόλα, να προβεί σε δηλώσει από το περιστύλιο της Βουλής.

Το αίτημα αναστολής της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή δίνει νέα τροπή στις εργασίες της Προανακριτικής. Ο κ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι προκύπτουν λόγοι ακυρότητας της Επιτροπής στην περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα του πελάτη του, «100% θα ακυρωθεί η Επιτροπή στο Δικαστικό Συμβούλιο», προειδοποίησε.

Από την άλλη πλευρά, το ενδεχόμενο ακυρότητας της Προανακριτικής έχει θέσει δημοσίως και ο πρόεδρος της Επιτροπής, στην περίπτωση που οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση. Μάλιστα, ο Γ. Μπούγας απείλησε τους βουλευτές με το πειθαρχικό μέτρο της πρότασης μομφής, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 77. Ωστόσο, τα νέα αιτήματα που κατέθεσε στο προεδρείο της Επιτροπής ο Δ. Τσοβόλας εξ ονόματος του Δ. Παπαγγελόπουλου αναμένεται να φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Γ. Μπούγα. Πλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής καλείται να διαχειριστεί πέρα από το ζήτημα της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα του Δ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των Θ. Πλεύρη, Κ. Κυρανάκη και Β. Κεγκέρογλου από την Προανακριτική. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ο κ. Μπούγας ή θα διαχειριστεί με πολιτική μεροληψία το αίτημα του ερευνώμενου;

Θα επέμβει η φρουρά;

Σύμφωνα με τις δύο επιστολές που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τις πληροφορίες από το «στρατόπεδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δύο εξαιρεθέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αποπειραθούν να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η εξέταση του Mr Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ως προς την αντίδραση του προεδρείου της Επιτροπής, επικρατέστερο σενάριο φαντάζει η διακοπή της συνεδρίασης από τον Γ. Μπούγα έως ότου αποχωρήσουν οι Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος. Από εκεί και πέρα, το τοπίο είναι θολό για το τι θα ακολουθήσει εάν οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνηθούν να εφαρμόσουν τις προτροπές του προέδρου της Επιτροπής. Θα καλέσει ή όχι την φρουρά ο Γ. Μπούγας; Αν διακόψει οριστικά τη σημερινή συνεδρίαση, τι θα κάνει στην επόμενη που θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό; 

Διαβάστε επίσης:

Νέα τροπή στην Προανακριτική: Αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Τζανακόπουλου – Πολάκη

Συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος: Απαγόρευσαν στον Τσοβόλα να κάνει δήλωση στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter