Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Σύνελήφθη 46χρονος για εμπρησμό από αμέλεια

Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Σύνελήφθη 46χρονος για εμπρησμό από αμέλεια

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή της Φρίξας στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος.

Σχετικά με την αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε ένα δύσβατο σημείο κοντά στην Φρίξα, ο Κώστας Κυριακόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «καταφέραμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου».

Πάντως, όπως πρόσθεσε ο Κώστας Κυριακόπουλος, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν συνεχώς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπου υπάρχει “καντηλάκι” πάμε αμέσως και το σβήνουμε, ενώ μας βοηθά και το γεγονός ότι επικρατεί άπνοια».

Μία σύλληψη για εμπρησμό

Ένα 46χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην περιοχή της Φρίξας, για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 46χρονος Α.Β. του Κ. συνελήφθη σήμερα από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στη Φρίξα. Ο 46χρονος θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Τι έχει κάψει

Όπως ανάφερε στο Documento ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, από την πυρκαγιά έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και ελαιώνες ενώ ζημιές έχει υποστεί σε πολλά σημεία και το αγροτικό οδικό δίκτυο.

«Οι κάτοικοι σε Φρίξα, Καλυβάκια και Σκυλλουντία ένιωσαν χθες τον πύρινο εφιάλτη να αγγίζει τις περιουσίες και τα σπίτια τους . Είναι θαύμα που δεν είχαμε χειρότερες καταστάσεις . Στην Σκυλλουντία δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο…», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε ότι το μένος της φωτιάς σε πολλές περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερο από εκείνο των καταστροφικών και φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter