Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Έτοιμοι να σπεύσουν σε βοήθεια οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Έτοιμοι να σπεύσουν σε βοήθεια οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ

Έτοιμη να παράσχει βοήθεια σε Τουρκία και Συρία εμφανίζεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Υπενθυμίζεται πως στις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν σπεύσει από την πρώτη ώρα κλιμάκια της ελληνικής ΕΜΑΚ βοηθώντας στον απεγκλωβισμό πολιτών κάτω από τα ερείπια.

Δείτε επίσης: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τέσσερις εγκλωβισμένους διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ – Αναχωρεί και δεύτερο κλιμάκιο

Με δεκάδες μηνύματα γιατρών κατακλύστηκε το email της ΟΕΝΓΕ που είχε κάνει κάλεσμα ωστε να δημιουργηθεί ομάδα γιατρών που θα συνδράμει, μεταβαίνοντας στις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από την πρώτη στιγμή το mail της Ομοσπονδίας κατακλύστηκε από μηνύματα δεκάδων συναδέλφων που δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής” αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Η ΟΕΝΓΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για το συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών για τη μετάβαση στις πληγείσες περιοχές. Επίσης, εξαρχής η ΟΕΝΓΕ είναι σε επικοινωνία με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (08/02/2023) αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλούς μετάβασης αλλά και διαμόρφωσης κατάλληλων υποδομών υποδοχής της ιατρικής αποστολής της χώρας μας.Ο κατάλογος με τα πλήρη στοιχεία των συναδέλφων που δήλωσαν συμμετοχή (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών.

“Για μία ακόμη φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα χιλιάδες νεκρά αδέρφια μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα ερείπια. Την οργή μας για αυτούς που αφήνουν τους λαούς απροστάτευτους απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και αβοήθητους την ώρα της ανάγκης.

Απαιτούμε να αρθεί άμεσα το δολοφονικό εμπάργκο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που συνεχίζεται ακόμα και τώρα σε βάρος του Συριακού λαού που θρηνεί για τους χιλιάδες νεκρούς του και δίνει τη μάχη στα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού αβοήθητος” αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Και απαιτούν να αρθούν άμεσα όλα τα εμπόδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας:

 Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθούν τα νομικά εμπόδια για την αποστολή του αίματος που συλλέγεται από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς.

 Στους συναδέλφους που θα συμμετέχουν στην ιατρική αποστολή να χορηγηθεί ειδική άδεια που δε θα προσμετρηθεί σαν κανονική) και να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ.

 Ο χρόνος συμμετοχής στην αποστολή των ειδικευόμενων γιατρών να προσμετρηθεί ως χρόνος ειδικότητας.

«Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα η άλλη μισή στην Τουρκία και τη Συρία βρίσκεται».

Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter