Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τέσσερις εγκλωβισμένους διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ – Αναχωρεί και δεύτερο κλιμάκιο

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τέσσερις εγκλωβισμένους διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ – Αναχωρεί και δεύτερο κλιμάκιο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης πολιτών οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων από τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στις προσπάθειες διάσωσης συνδράμουν και κλιμάκια της ελληνικής ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανέσυραν ζωντανό ένα ακόμα παιδί 15 ετών στην πόλη Χατάι, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασώσει μέχρι στιγμής στους τέσσερις.

Το παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από ένα από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει από τον φοβερό σεισμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα. Δυστυχώς, οι Έλληνες διασώστες δυστυχώς ανέσυραν και άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για έναν νεαρό περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 ετών.

Έτσι ο απολογισμός της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής μέχρις στιγμής είναι τέσσερις ζωντανοί και τρεις νεκροί πολίτες.

Διαβάστε σχετικά: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων – Αγωνιώδεις έρευνες στα συντρίμμια (Photos)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο Χατάι βρίσκεται -σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο- ο γιος του πυροσβέστη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος το 1995 είχε σώσει τον 11χρονο Ανδρέα Μπογδάνο από τα συντρίμμια στον μεγάλο σεισμό του Αιγίου.

Αναχωρεί νέο κλιμάκιο για το Χατάι

Η δεύτερη αποστολή που θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης για την ανεύρεση ζωντανών στην ισοπεδωμένη πόλη Χατάι από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία, αναχωρεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C- 130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από 15 μέλη της Β’ ΕΜΑΚ με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Με την νέα ομάδα που θα επιχειρήσει επίσης στην πόλη Χατάι, η ελληνική αποστολή αποτελείται πλέον από συνολικά 36 μέλη της ΕΜΑΚ με τρεις σκύλους, 8 ιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς- μηχανικούς του ΠΣ και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter