Σεισμός στην Τουρκία: Ζευγάρι Ελλήνων μεταξύ των αγνοουμένων στην Αντιόχεια

Σεισμός στην Τουρκία: Ζευγάρι Ελλήνων μεταξύ των αγνοουμένων στην Αντιόχεια

Επιβεβαιώνεται από πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών η είδηση ότι μεταξύ των αγνοουμένων από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία βρίσκονται δύο ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα στην πόλη Αντιόχεια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Κοντά στους 20.000 οι νεκροί

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο δραματικός απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία, με τους νεκρούς από τους καταστροφικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που έπληξαν τη Δευτέρα αμφότερες τις δύο χώρες να υπολογίζονται σε 19.863.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 16.546 στις 10 περιφέρειες της Τουρκίας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Στη Συρία ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τουλάχιστον 3.317 (3.192 ήταν ο προηγούμενος απολογισμός), συμπεριλαμβανομένων 1.970 σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την ομάδα Λευκά Κράνη, ενώ άλλοι 1.347 θάνατοι έχουν αναφερθεί σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Δαμασκού, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τραγωδία δίχως τέλος – Σχεδόν 20.000 οι νεκροί (Photos-Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Αναφορές για Έλληνα εγκλωβισμένο στα ερείπια της Αντιόχειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter