Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τραγωδία δίχως τέλος – Σχεδόν 20.000 οι νεκροί (Photos-Video)

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τραγωδία δίχως τέλος – Σχεδόν 20.000 οι νεκροί (Photos-Video)

Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο δραματικός απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία, με τους νεκρούς από τους καταστροφικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που έπληξαν τη Δευτέρα αμφότερες τις δύο χώρες να υπολογίζονται σε 19.863.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 16.546 στις 10 περιφέρειες της Τουρκίας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Tην ίδια στιγμή, άλλη μια φωτογραφία απ’ την υπηρεσία google-earth και την αμερικανική Maxar Technologies αποτυπώνει από ψηλά το επιφανειακό ρήγμα στην πόλη Νουρνταγί.

Στη Συρία ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τουλάχιστον 3.317 (3.192 ήταν ο προηγούμενος απολογισμός), συμπεριλαμβανομένων 1.970 σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την ομάδα Λευκά Κράνη, ενώ άλλοι 1.347 θάνατοι έχουν αναφερθεί σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Δαμασκού, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα χορηγήσει έκτακτη βοήθεια στον συριακό πληθυσμό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Από τα 12 εκατ., τα πέντε θα αποδεσμευθούν για το ανθρωπιστικό Ταμείο για τη διασυνοριακή βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών (SCHF), πέντε εκατομμύρια θα πάνε «σε γαλλικές και διεθνείς ΜΚΟ που εργάζονται σε έκτακτες παρεμβάσεις στους τομείς της υγείας, της στέγασης, του νερού, της υγιεινής και της διατροφικής ασφάλειας», δήλωσε ο Φρανσουά Ντελμά, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν αλλάζει την «πολιτική προσέγγιση» της Γαλλίας απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: Anadolu, Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – Πάνω από 17.000 οι νεκροί (Photos)

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: «Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000», τονίζει ο Λέκκας (Video)

Η μικρή Ελένη σώθηκε μετά από 68 ώρες κάτω από τα συντρίμμια (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter