Self tests: Υποχρεωτικά σε εκπαίδευση, εστίαση και τουρισμό – Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Self tests: Υποχρεωτικά σε εκπαίδευση, εστίαση και τουρισμό – Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας έγιναν γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με τα self tests, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Αν και, όπως ειπώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθούν περισσότερα στοιχεία για τα self tests, στην ενημέρωση της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου και θα είναι προαιρετικό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Αντίθετα, οι μαθητές και οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι σε ακτοπλοία, ναυτιλία, λιανεμπόριο, επιχειρήσεις, εστίαση, μεταποίηση, δικαστήρια και τουρισμό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο self test, με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να σημειώνει ότι «προωθείται νομοθέτημα» για τον συγκεκριμένο λόγο.

Παράλληλα, τα self test θα παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία δωρεάν με κάθε πολίτη να δικαιούται ένα τεστ ανά εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών, ενώ τονίστηκε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται να δοθεί προτεραιότητα στις εργασιακά ενεργές ομάδες των πολιτών έως 67 ετών, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία.

Τέλος, σε περίπτωση που βγει θετικό το πρώτο τεστ, ο πολίτης θα προχωρά σε δεύτερο rapid test σε δημόσιες δομές υγείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter