Σεραφείμ Κωνσταντινίδης: Πίνει νερό… στο όνομα της ΝΔ

Σεραφείμ Κωνσταντινίδης: Πίνει νερό… στο όνομα της ΝΔ
Ο Σερ. Κωνσταντινίδης ήταν επί χρόνια ο «εξ απορρήτων» του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και συνήθης ψευδομάρτυράς του στις δίκες κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Golden boy στην ΕΥΔΑΠ ο «εξ απορρήτων» του Βγενόπουλου, καταδικασμένος για συκοφαντία και συνήθης ψευδομάρτυρας Σεραφείμ Κωνσταντινίδης

Στην ΕΥΔΑΠ έχει προσληφθεί ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, επί χρόνια συνεργάτης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση καταβολής χρηματικής αποζημίωσης στον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Με την επίμαχη απόφαση πρόσληψης, την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης, ανατίθεται απευθείας στον Σερ. Κωνσταντινίδη η «παροχή δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας» στον οργανισμό. Μάλιστα οι απολαβές του Σερ. Κωνσταντινίδη ανέρχονται σε 3.500 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 42.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ δίνεται και η δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για ακόμη ένα έτος. Είναι εντυπωσιακό ότι ένας δημόσιος οργανισμός χωρίς ανταγωνιστή κρίνει απαραίτητο να συνάψει σύμβαση με δημοσιογράφο με υψηλό τίμημα, το οποίο προέρχεται από τον δημόσιο κορβανά, προκειμένου να του παρέχει υπηρεσίες… δημόσιων σχέσεων. Εκτός από την ΕΥΔΑΠ ο Σερ. Κωνσταντινίδης εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να έχει συνεργαστεί το 2022 με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αλλά και με το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη.

Η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπου Σαχίνη να προσλάβει τον Κωνσταντινίδη λήφθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Επρόκειτο για «απευθείας ανάθεση» με βάση έκθεση αναγκαιότητας που είχε συναφθεί από την ΕΥΔΑΠ με τίτλο «Σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων». Η διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε ένα έτος με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμη. Όσο για τις αμοιβές Κωνσταντινίδη, καθορίστηκαν σε 3.500 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 42.000 ευρώ τον χρόνο. Σε περίπτωση που η συνεργασία των δύο πλευρών συνεχιστεί και το 2023, οι συνολικές απολαβές του θα ανέλθουν σε 84.000 ευρώ.

Αναλυτικά, η απόφαση Σαχίνη ενέκρινε «την απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στον κ.

Σεραφείμ Κωνσταντινίδη, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής καλής εκτέλεσης με μηνιαίο τίμημα 3.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικού ποσού 42.000 ευρώ για ένα έτος, ήτοι από 1η Σεπτεμβρίου του 2022 έως και την 31η Αυγούστου 2023 και με δικαίωμα παράτασης για ένα επιπλέον έτος ποσού 42.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικού ποσού 84.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες κρατήσεις».

Η απόφαση με την οποία ανατίθεται απευθείας στον Σερ. Κωνσταντινίδη η «παροχή δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας» στην ΕΥΔΑΠ

Ο συνεργάτης Βγενόπουλου και οι καταδίκες

Ο Σερ. Κωνσταντινίδης ήταν ο επί χρόνια συνεργάτης του επιχειρηματία Ανδρ. Βγενόπουλου και εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου MIG, ενώ εμφανιζόταν ως «επαγγελματίας» μάρτυρας κατηγορίας κατά του Βαξεβάνη σε πολλές από τις συνολικά 33 δίκες του δημοσιογράφου ύστερα από μηνύσεις του αποθανόντος επιχειρηματία. Τον Ιανουάριο του 2022 το δευτεροβάθμιο αστικό δικαστήριο (δηλαδή τελεσίδικα), αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε κοινός συκοφάντης, τον υποχρέωσε να καταβάλει στον Κ. Βαξεβάνη ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους.

Ο Κωνσταντινίδης είχε καταθέσει συγκεκριμένα σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, οι οποίες –όπως ανέφερε η δικαστική απόφαση– έτυχαν και δημοσιότητας αφού αναδείχθηκαν και από τον Τύπο, ότι ο Βαξεβάνης προσφέρθηκε να βελτιώσει την κακή εικόνα του Βγενόπουλου με αντάλλαγμα χορηγίες, ενώ είχε

προσθέσει ότι ο δημοσιογράφος έκανε συστηματική προσπάθεια συκοφάντησης του Βγενόπουλου και του ομίλου MIG, του οποίου ο αποθανών επιχειρηματίας ηγείτο την εποχή εκείνη. Είχε αναφέρει μάλιστα ότι ο Βαξεβάνης εκτός από δημοσιογράφος κάνει και άλλες δουλειές και ότι όπως προσφέρει υπηρεσίες διαφήμισης έτσι μπορεί να προσφέρει και υπηρεσίες δυσφήμησης. Κατά το δικαστήριο, αυτοί οι ψευδείς ισχυρισμοί του Κωνσταντινίδη εμφάνιζαν τον Βαξεβάνη ως επαγγελματία δημοσιογράφο ο οποίος εκβιάζει προκειμένου να αποκτήσει οικονομικά ανταλλάγματα και εκδικείται όσους δεν ενέδωσαν στους εκβιασμούς του. Επιπλέον η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι ο Κωνσταντινίδης εμφάνιζε τον Βαξεβάνη ως δημοσιογράφο με αδιαφανείς πόρους, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι όσα λέει προσέβαλλαν την προσωπικότητά του και τον δυσφημούσαν.

Ενα από τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας powergame.gr του ομίλου των «Παραπολιτικών» που αναφέρονται στη συνεργασία του αρθρογράφου της «Καθημερινής» με το ΤΧΣ

Στο ΤΧΣ και στους Μπάκο – Καϋμενάκη

Σύμφωνα με το powergame.gr και την επιχειρηματική στήλη «The Big Mouth» o Σερ. Κωνσταντινίδης φέρεται να συνεργάζεται και με το ΤΧΣ. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της 7ης Ιανουαρίου 2022 το σάιτ του ομίλου των «Παραπολιτικών» ανέφερε: «Εν προκειμένου αναφέρομαι στην παρουσία του Σεραφείμ Κωνσταντινίδη στο ΤΧΣ, ο οποίος το πρωί φοράει το κοστούμι του συμβούλου του Ταμείου και το απόγευμα βάζει το άλλο, του αρθρογράφου της “Καθημερινής”, γράφοντας πύρινα άρθρα κατά των τραπεζών».

Εκτός όμως από το ΤΧΣ, ο Σερ. Κωνσταντινίδης εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να έχει συνεργαστεί και με το εφοπλιστικό δίδυμο των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι είναι πλέον μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ιδιαίτερο ρόλο αλλά και λόγο στην επικοινωνιακή τακτική αυτής της ομάδας φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να έχει ο στενός συνεργάτης των δυο εφοπλιστών Αλέξανδρος Εξάρχου, πρώην CEO της ΑΚΤΩΡ.

Διαβάστε επίσης

Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση Βαξεβάνη ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης πρώην συνεργάτης Βγενόπουλου

Σεραφείμ Κωνσταντινίδης – Τέλος εποχής Βγενόπουλου στη MIG μετά την απομάκρυνσή του

Σκάνδαλο Novartis: Χτύπημα στη στημένη δίωξη Βαξεβάνη από την Αντεισαγγελέα Ελένη Μετσοβίτου – Κανένα στοιχείο ενοχής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter