Σεργκέι Ουνταλτσόφ: Συνελήφθη ξανά ο επικεφαλής του «Αριστερού Μετώπου» – Για «υποστήριξη τρομοκρατίας»

Σεργκέι Ουνταλτσόφ: Συνελήφθη ξανά ο επικεφαλής του «Αριστερού Μετώπου» – Για «υποστήριξη τρομοκρατίας»

Ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ, Ρώσος αριστερός πολιτικός ακτιβιστής, συνελήφθη με την κατηγορία  της «υποστήριξης της τρομοκρατίας» την Πέμπτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον δικηγόρο του Ουνταλτσόφ.

Ο Ουνταλτσόφ, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετέδωσε μέσω της εφαρμογής Telegram το πρωί της Πέμπτης ότι η αστυνομία έσπασε την εξώπορτά του.

Ο δικηγόρος του ακτιβιστή δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν και τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Ουνταλτσόφ.

Ο ακτιβιστής είναι γνωστός για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου και ηγείται του «Αριστερού Μετώπου», ενός συνασπισμού αριστερών ομάδων.

Εγινε γνωστός κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων 2011-2012 στη Μόσχα μετά από καταγγελίες για εκτεταμένη πλαστογράφηση εν μέσω των εκλογών, ενώ εκείνη την εποχή ήταν σύμμαχος με τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ουνταλτσόφ καταδικάστηκε το 2014 σε τεσσεράμισι χρόνια κάθειρξης με κατηγορίες που σχετίζονται με τον ρόλο του στην οργάνωση της βίαιης διαδήλωσης κατά του Πούτιν το 2012. Διαμαρτυρήθηκε για την ποινή του κάνοντας απεργία πείνας, πριν αποφυλακιστεί το 2017.

Σημειώνεται, πως ενώ παραμένει επικριτικός στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουνταλτσόφ, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έχει έρθει σε ρήξη με πρώην συμμάχους της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Κρεμλίνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter