Σφοδρές αντιδράσεις για την προσπάθεια φίμωσης του Documento – Δηλώσεις Παππά, Γεροβασίλη, Κατρούγκαλου

Σφοδρές αντιδράσεις για την προσπάθεια φίμωσης του Documento – Δηλώσεις Παππά, Γεροβασίλη, Κατρούγκαλου

Η επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φιμώσει το Documento μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια πρόκλησης οικονομικής ασφυξίας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις αφού πρόκειται για θέμα που άπτεται της ελευθερίας του Τύπου και της ίδιας της Δημοκρατίας. 

Το Documento έκανε γνωστό στους αναγνώστες του αλλά και σε όλους τους πολίτες τις παρασκηνιακές πιέσεις του Μαξίμου προς επιχειρηματίες προκειμένου να αποσύρουν διαφημίσεις, μια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να σταματήσει τις αποκαλύψεις για τις offshore, το “τρύπιο” πόθεν έσχες και την αδιαφάνεια.

Νίκος Παππάς, βουλευτής, τομεάρχη Οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ

“Σε μια εποχή που ο Τύπος δοκιμάζεται οικονομικά, τα ολιγοπώλια στον κλάδο ενισχύονται, περνώντας στον έλεγχο -φιλικών προς τη ΝΔ- συμφερόντων, και οι αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού καταστρατηγούνται με τη «φίμωση» των μελών των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών, οι καταγγελίες της εφημερίδας «Documento» περί αποκλεισμού της ακόμη και από την ιδιωτική διαφήμιση, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, είναι σοβαρές και χρίζουν απαντήσεων. Η ελευθεροτυπία και ο έλεγχος της εξουσίας δεν είναι ζήτημα ιδιοτελών και πολιτικών συμφερόντων, αλλά θέμα Δημοκρατίας”.

Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής, Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

“Το ολιγοπώλιο στην ενημέρωση είναι θέμα το οποίο απασχολεί εδώ και καιρό την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αυτή η αρχή-συμπτωματικά ίσως- είναι η πρώτη η οποία δέχθηκε την επίθεση του κ. Μητσοτάκη με την καθαίρεση της ηγεσίας της. Τώρα με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο καταγγέλεται η προσπάθεια φίμωσής της μέσω της οικονομικής ασφυξίας. Μήπως τελικά ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει την ύπαρξη οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής; Μήπως η πολυφωνία βλάπτει σοβαρά την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης;”.

Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

“Η πολυφωνία στον Τύπο είναι πάντα δείκτης της ποιότητας της Δημοκρατίας. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα, που τείνει να διαμορφωθεί μονοπωλιακή κυριαρχία στον χώρο του Τύπου και της διανομής, προς όφελος γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων και της επιχείρησης αναστύλωσης κομματικού κράτους της Δεξιάς. Επειδή κάθε δημοκράτης και προοδευτικός αντιλαμβάνεται πλήρως τί διακυβεύεται, κάθε επιχείρηση φίμωσης, δια της οικονομικής ασφυξίας, θα πέσει στο κενό”.

Διαβάστε ακόμη: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter