Σφοδρή επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την τροπολογία για την απεργία – «Πολιτικό έγκλημα»

Σφοδρή επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την τροπολογία για την απεργία – «Πολιτικό έγκλημα»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αυξάνει από το 20% στο 50% τον απαιτούμενο αριθμό των εργαζομένων για την κήρυξη απεργίας.

Νέο “πολιτικό έγκλημα” ενάντια στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος την τροπολογία και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι την έφερε “σαν κλέφτης” στη Βουλή.

Από την Ολομέλεια και απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο, ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε για πρόκληση και υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής αλητείας. “Είστε θλιβεροί γιατί σαν τους κλέφτες φέρνετε την τροπολογία για να συζητηθεί αύριο με μία κατεπείγουσα διαδικασία γιατί νομίζετε ότι έτσι θα πιάσετε στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβουν να οργανώσουν την αντίδρασή τους οι εργαζόμενοι. Είσαστε βαθιά γελασμένοι, θα τους βρείτε μπροστά σας καθημερινά στους δρόμους με αποκορύφωμα την απεργία στις 14 Δεκέμβρη” είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον – άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές “αξιολογήσεις”. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

Εξάλλου σε κινητοποίηση την Τρίτη στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «άμεση μαχητική, αγωνιστική απάντηση».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter