Σήμερα η κηδεία του 15χρονου Χρήστου στην Κυπαρισσία – Με ψυχολόγο οι συμμαθητές τους

Σήμερα η κηδεία του 15χρονου Χρήστου στην Κυπαρισσία – Με  ψυχολόγο οι συμμαθητές τους

Το τελευταίο αντίο στον 15χρονο Χρήστο Μιρτάι θα πουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως συγγενείς, φίλοι αλλά και οι συμμαθητές του.

Δύο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους τρεις 15χρονους φίλους, η κοινωνία της Κυπαρισσίας παραμένει σοκαρισμένη.

Χθες, Τρίτη τελέστηκε η κηδεία του 15χρονου Νίκου. Οι συμμαθητές του άτυχου νεαρού με λουλούδια στα χέρια, μαζί με καθηγητές, εκπαιδευτικούς και από άλλα σχολεία της Κυπαρισσίας και της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πλήθος πολιτών, αποχαιρέτησαν για την τελευταία του κατοικία τον νεαρό που έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Αύριο θα γραφτεί ο επίλογος της τραγωδίας, με την κηδεία του Ενρίκο Μπουζάνι.

Με ψυχολογική υποστήριξη οι μαθητές στο σχολείο

Όπως ανέφερε χθες ο διευθυντής του ΕΠΑΛ όπου φοιτούσαν τα παιδιά, Δημήτρης Δράκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κατάσταση στο σχολείο είναι πάρα πολύ δύσκολη και οι μαθητές είναι συγκλονισμένη από τον ξαφνικό χαμό των συμμαθητών και φίλων τους. Για το λόγο αυτό, η πολιτεία έχει ορίσει και ψυχολόγο, η οποία μιλά με τους εφήβους, και παρακολουθεί την κατάστασή τους.

Φυσικά, όπως τόνισε, μαθήματα ειδικά χθες ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν,

«Στα 28 χρόνια πορείας μου στον εκπαιδευτικό χώρο», δεν έχω ξαναζήσει τέτοια τραγωδία με τον χαμό τριών παιδιών μαζί», είπε ο κ. Δράκος.

Δωρεά για την ταφή των μαθητών

Ο Δήμος Τριφυλίας, με απόφαση που υπογραφεί ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση των κενοτάφων και το δικαίωμα χρήσης αυτών πέραν της τριετίας για την ταφή των ανήλικων μαθητών.

Η απόφαση προβλέπει, συγκεκριμένα ότι «Τον πόνο των γονέων και των οικείων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Καμαρώναμε τα παιδιά και προσδοκούσαμε ότι παρέα με τους συνομήλικους του θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πίκρα μας πλησιάζει την πίκρα των γονέων και των συγγενών. Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι στον αδυσώπητο πόνο τους ο Δήμος είναι δίπλα τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter