Σήμερα η ψήφιση του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχέδιου της Κεραμέως παρά τις ηχηρές αντιδράσεις (LIVE)

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση του Σχολείου, με παρεμβάσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των αρχηγών των κομμάτων.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τα μαζικά συλλαλητήρια, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου αγνοώντας δεκάδες εκπαιδευτικούς που ζητούν την απόσυρση του αντι-εκπαιδευτικό νομοσχεδίου. 

Μετά τη χθεσινή συζήτηση «επί της αρχής» του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το μεσημέρι θα διεξαχθεί συζήτηση  «επί των άρθρων» και – αργότερα σήμερα – η ψήφιση του νομοσχεδίου. Ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, έχει ζητήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στη χθεσινή της τοποθέτηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισήμανε πως βασική στόχευση των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην Παιδεία είναι ένα σχολείο πιο ουσιαστικό, πιο δημιουργικό, πιο ποιοτικό και ανοιχτό, υψηλότερων προσδοκιών και απαιτήσεων, που θα ανταποκρίνονται στην ανάγκη για πιο σφαιρική μόρφωση.

Ωστόσο, οι δεκάδες εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ζητούν από την υπουργό να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Οι ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει νέα κινητοποίηση για σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.