Σία Αναγνωστοπούλου : Να σταματήσει η κυβέρνηση να εμπαίζει τους καλλιτέχνες

Σία Αναγνωστοπούλου : Να σταματήσει η κυβέρνηση να εμπαίζει τους καλλιτέχνες

«Να σταματήσει η κυβέρνηση να εμπαίζει τους καλλιτέχνες» τονίζει μέσω δήλωσής της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επισήμανε ότι «παραμένουμε με σεβασμό στο πλευρό των καλλιτεχνών και περιμένουμε τις δικές τους αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται πως η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη – που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής με διαδικασία ΚΥΑ πιθανότατα για να αποφύγει την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή – δεν δίνει ισοτίμηση με βαθμίδα τεχνολογικής εκπαίδευσης στο σύνολό της, παρά μόνο μισθολογική ισοτίμηση και δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης. Επίσης, στη ρύθμιση γίνεται λόγος για καλλιτεχνικό έργο κι όχι για καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Ακολουθεί η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

1. Σήμερα όλος ο κόσμος του Πολιτισμού περίμενε την νομοθετική ρύθμιση που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Αντ’ αυτής βγήκε ένα δελτίο τύπου με ασαφές περιεχόμενο. Προς το παρόν, αυτό που φαίνεται είναι ότι έχουμε το ευτράπελο οι καλλιτέχνες να προσλαμβάνονται ως ΔΕ και να πληρώνονται ως Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Η διαβάθμιση παραπέμπεται στις καλένδες. Δεν μπορούμε παρά να το εκλάβουμε ως άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους καλλιτέχνες. Να φέρει άμεσα το πλήρες κείμενο, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί.

2. Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει. Δεν μπορεί να επικαλείται τους αγώνες των σωματείων για να υπογραφεί ο νόμος του 2017 και μετά να ισχυρίζεται ότι ο νόμος αυτός ευθύνεται για το πρόβλημα. Ο νόμος του 2017 έλυσε το πρόβλημα των αποφοίτων πριν το 2003, δίνοντάς τους ακαδημαϊκή διαβάθμιση ΤΕ. Το πρόβλημα το δημιούργησε το προεδρικό διάταγμα, που αγνοώντας όλα τα βήματα που έγιναν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της διαβάθμισης των καλλιτεχνών, δημιούργησε μόνο βαθμίδες ΔΕ, αγνοώντας ακόμα και τον νόμο του 2017.

3.Η αλαζονεία, ο κυνισμός και η «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα που με απόλυτα δική της ευθύνη δημιούργησε η κυβέρνηση.

4. Παραμένουμε με σεβασμό στο πλευρό των καλλιτεχνών και περιμένουμε τις δικές τους αποφάσεις

Διαβάστε επίσης:

Καλλιτέχνες: Αυτή είναι η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Τι περιλαμβάνει η ΚΥΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter