Σία Αναγνωστοπούλου: Ο Γιατρομανωλάκης ας κοιτάξει τα συντρίμμια που έχει αφήσει πίσω του στον Πολιτισμό

Σία Αναγνωστοπούλου: Ο Γιατρομανωλάκης ας κοιτάξει τα συντρίμμια που έχει αφήσει πίσω του στον Πολιτισμό

Σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, εξαπέλυσε με δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού προσπαθεί «όπως κάνει πάντα – να ρίξει τις ευθύνες στους καλλιτέχνες για το χάος που έχει δημιουργήσει η ανικανότητα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει».

Απευθυνόμενη στον. Γιατρομανωλάκη τον καλεί επίσης «να σταματήσει επιτέλους να κοροϊδεύει τους καλλιτέχνες» και προσθέτει: «Ας σταματήσει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Ας κοιτάξει γύρω του, τις κλειστές σχολές, τους καθηγητές που έχουν παραιτηθεί, τις συναυλίες διαμαρτυρίας, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες και παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου, τους εκατοντάδες θεατές που χειροκροτούν κάθε βράδυ στα θέατρα τα αιτήματα των καλλιτεχνών».

Ακολουθεί η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

Ο κ. Γιατρομανωλακης στην απάντησή του προς τα σωματεία, που απέρριψαν την ΚΥΑ με την οποία επαίρεται ότι θεραπεύει χρόνια μισθολογικά προβλήματα των καλλιτεχνών, προσπαθεί – όπως κάνει πάντα – να ρίξει τις ευθύνες στους καλλιτέχνες για το χάος που έχει δημιουργήσει η ανικανότητα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει.

Επιμένει να μπερδεύει την ακαδημαϊκή με την επαγγελματική διαβάθμιση, τους καλλιτέχνες που εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο με αυτούς που εντάσσονται σε αυτό, περιορίζει το θέμα στους ηθοποιούς, ενώ το ΠΔ αφορά το σύνολο των καλλιτεχνών παραστατικών τεχνών. Επιμένει να περιορίζει το ζήτημα στον ΑΣΕΠ, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει καλά ότι το ΠΔ αφορά και τους ΟΤΑ, οι οποίοι έλαβαν εντολή να διενεργούν τους διαγωνισμούς με βάση το συγκεκριμένο ΠΔ. Δηλαδή οι διαγωνισμοί για τους καθηγητές στα δημοτικά ωδεία, δραματικές σχολές και σχολές χορού, θα γίνουν τον Σεπτέμβριο με βάση αυτό το προσοντολόγιο. Γιατί, λοιπόν, λέει ψέματα ότι δεν θα προκηρυχθούν θέσεις ΔΕ ηθοποιών; Τι θα γίνει με τους μουσικούς, τους χορευτές και τους κινηματογραφιστές που θα κληθούν να στελεχώσουν τις δημοτικές καλλιτεχνικές σχολές και εργαστήρια; Πραγματικά δεν κατανοεί ότι το ΠΔ υπερισχύει μιας ΚΥΑ;

Δεν καταλαβαίνει πόσα προβλήματα θα επιφέρει αυτό το σαθρό νομοθετικό οικοδόμημα στους καθηγητές των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών, τους μαθητές και τις οικογένειές τους; Ελπίζει ότι δεν θα είναι υφυπουργός τον Σεπτέμβριο, οπότε δεν θα χρεωθεί το χάος που προκαλεί;

Ας σταματήσει επιτέλους να κοροϊδεύει τους καλλιτέχνες, ας σταματήσει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Ας κοιτάξει γύρω του, τις κλειστές σχολές, τους καθηγητές που έχουν παραιτηθεί, τις συναυλίες διαμαρτυρίας, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες και παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου, τους εκατοντάδες θεατές που χειροκροτούν κάθε βράδυ στα θέατρα τα αιτήματα των καλλιτεχνών.

Ας κοιτάξει τα συντρίμμια που έχει αφήσει πίσω του στον Πολιτισμό. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Επιχείρηση άδειασμα στον Γιατρομανωλάκη

Καλλιτέχνες για ΚΥΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει λύση στα προβλήματά μας – Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter