Μαξίμου: Επιχείρηση άδειασμα στον Γιατρομανωλάκη

Μαξίμου: Επιχείρηση άδειασμα στον Γιατρομανωλάκη

Μια διαρροή – άδειασμα από την «Καθημερινή» για το θέμα της υποβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών επιφύλασσε το Μέγαρο Μαξίμου στον μέχρι πρότινος «εκλεκτό» υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Ο άνθρωπος ο οποίος μάταια προσπαθούσε να πείσει τους καλλιτέχνες πως δεν ξέρουν… να διαβάζουν, πλέον πετιέται σαν στημένη λεμονόκουπα, μιας και οι αντιδράσεις προβληματίζουν το κυβερνητικό επιτελείο λίγο πριν το στήσιμο της κάλπης.

Ειδικότερα στο εν λόγω δημοσίευμα γράφεται: «Προβληματισμός υπάρχει σε κυβερνητικούς κύκλους για τους χειρισμούς του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, καθώς η ρήξη με τους καλλιτέχνες μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Εξ ου και πήρε το θέμα πάνω του ο πρωθυπουργός με τη σύσκεψη που συγκαλεί αύριο. Οι αστερίσκοι, πάντως, στους χειρισμούς του υφυπουργού δεν έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση, όσο με την «πολιτικότητα» που φαίνεται να λείπει».

Η έλλειψη «πολιτικότητας» είναι το «κατηγορώ» του Μαξίμου, όμως το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών δεν ήταν έμπνευσης Γιατρομανωλάκη, γεγονός που αναγνωρίζεται και στη συγκεκριμένη διαρροή. Οι εμπνευστές πάντως κατηγορώντας τον εφαρμοστή της πολιτικής τους για λάθος χειρισμούς, ουσιαστικά ευελπιστούν να λυθεί το πρόβλημα «με παρέμβαση Μητσοτάκη», ώστε να χρεωθούν τα κέρδη μετακυλώντας την ευθύνη αλλού.

Συνηθισμένη η πρακτική του Μαξίμου και σαφές το μήνυμα της διαρροής. Ο υφυπουργός θα αντιδράσει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter