Σιωπή Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη συνάντηση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης με Μητσοτάκη

Σιωπή Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη συνάντηση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης με Μητσοτάκη

Με μια ανακοίνωση-μνημείο αοριστολογίας επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά να μην σχολιάσει τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση μεταξύ του Επιτρόπου Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντιντιέ Ρέιντερς με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του τελευταίου αναφορικά με τα πορίσματα της τελευταίας έκθεσης της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, στον απόηχο και της πρόσφατης επίσκεψης της Επιτροπής LIBE στην Αθήνα όπου τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών, η λίστα Πέτσα, οι απευθείας αναθέσεις, η κατάσταση του εγχώριου Τύπου, η πορεία των ερευνών για τη δολοφονία Καραϊβάζ, η υπόθεση Τουλουπάκη και το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πενταμελής αποστολή της LIBΕ είχε σειρά συναντήσεων με κοινωνικούς φορείς, όχι όμως με τη κυβέρνηση και με τον Ντογιάκο, οι οποίοι επέλεξαν να επικαλεστούν τη τραγωδία στα Τέμπη ή τις επερχόμενες εκλογές ώστε να μην απαντήσουν στη «βροχή» ερωτημάτων που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαβούλευσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ενημέρωσε τον κ. Reynders για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και τα επόμενα βήματα στους τομείς της Δικαιοσύνης και της μεταρρύθμισης του κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
«Συζητήθηκαν ακόμη οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι η χώρα μας εφαρμόζει με συνέπεια το πλαίσιο κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής:
«Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ στην Αθήνα με φάκελο για το κράτος δικαίου – Ποιούς θα συναντήσει

Επιτροπή LIBE: Το «κρυφτό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ανησυχίες των Ευρωπαίων και τα ερωτήματα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter